Budva daje karticu za gorivo policiji

To se navodi u odluci koju je juče potpisao gradonačelnik Marko Bato Carević. Donacija, kako se navodi u odluci u koju su “Vijesti” imale uvid, odnosi se na period od 1. februara do 31. decembra ove godine
3890 pregleda 0 komentar(a)
Centar bezbjednosti Budva, Foto: Vuk Lajović
Centar bezbjednosti Budva, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva doniraće platnu karticu za gorivo u mjesečnom iznosu od po 300 eura budvanskom Centru bezbjednosti, kao jedan vid saradnje u stvaranju “kvalitetnog i bezbjednosnog ambijenta i imovinske sigurnosti svih građana”.

To se navodi u odluci koju je juče potpisao gradonačelnik Marko Bato Carević. Donacija, kako se navodi u odluci u koju su “Vijesti” imale uvid, odnosi se na period od 1. februara do 31. decembra ove godine.

“Centar bezbjednosti Budva se obavezuje da će donirano gorivo upotrijebiti isključivo na ime pojačanih aktivnosti u svim segmentima bezbjednosne sigurnosti svih građana i gostiju na području opštine Budve i da ono neće biti upotrijebljeno u druge svrhe. Budvanska policija obavezuje se da će mjesečno dostavljati izvještaj o utrošku goriva Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, koji će sadržati registarski broj tablica vozila kojem je gorivo točeno, datum točenja, količinu i potpis ovlašćenog lica. Opština Budva zadržava pravo da izmijeni limit “, navodi se u odluci koju je potpisao prvi čovjek Budve. Na ovakvu odluku, kako se navodi u obrazloženju, Opština se odlučila kako bi pomogla budvanskoj policiji čiji se obim posla višestruko uveća tokom ljetnje sezone.

Budvanski Centar bezbjednosti u proteklih pet godina uspio je da smanji stopu kriminala, te preventivno djeluje na sprečavanje narušavanja javnog reda i mira. Inače, nova gradska uprava već godinama unazad ima odličnu saradnju sa budvanskom policijom.

Bonus video: