ASK demantuje funkcionera: Kuševija sam prijavio kredit od 1,8 miliona

Javni funkcioner putem internet sajta Agencije popunjava i dostavlja Izvještaj u elektronskoj formi, koju potom štampa i potpisuje
77 pregleda 0 komentar(a)
Goran Kuševija, Foto: Privatna arhiva
Goran Kuševija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.02.2018. 07:15h

Agencija za sprečavanje korupcije reagovala je povodom teksta “Ljut na ASK, objavila da duguje 1,8 miliona” objavljenog u “Vijestima” 22. februara 2018.

U reagovanju ASK se navodi:

”Javni funkcioner Goran Kuševija je 29. jula 2016. godine predao Agenciji Izvještaj o prihodima i imovini za promjenu koja se odnosi na uvećanje imovine preko 5.000 eura. U tom Izvještaju je u rubrici 4.10 - Dugovi po osnovu kredita, zajmova i ostali dugovi, navedeno: “stambeni po povoljnijim uslovima, iznos kredita 1.878.456,00 eura, rata u iznosu od 240 eura sa rokom otplate od 20 godina”.

Javni funkcioner putem internet sajta Agencije popunjava i dostavlja Izvještaj u elektronskoj formi, koju potom štampa i potpisuje, te odštampani i svojeručno potpisani primjerak Izvještaja dostavlja Agenciji.

Na internet stranici Agencije se objavljuju isključivo podaci o prihodima i imovini koje je javni funkcioner naveo i dostavio Agenciji u originalu Izvještaja o prihodimi imovini, o čemu se javni funkcioner može uvjeriti uvidom u original svog Izvještaja o prihodima i imovini,” navodi se u reagovanju Agencije.

Bonus video: