Devastiran spomenik borcima NOR - a na Zeti

"Ovom prilikom još jednom pozivamo sugrađane da svoja vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način koji ne ugrožava interese i prava ostalih građana našeg grada i države"
3943 pregleda 5 komentar(a)
Spomenik palim borcima u Zeti, Foto: Biro za odnose sa javnošću Glavnog grada
Spomenik palim borcima u Zeti, Foto: Biro za odnose sa javnošću Glavnog grada

Uprava Glavnog grada podnijeće krivične prijave protiv NN lica zbog devastiranja spomenika palim borcima NOR - a u Zeti.

"Nakon nedavnih dešavanja na Zlatici i sinoćnjih događaja u Zeti, svima je više nego jasno da se usvojeni Zakon o slobodi vjeroispvijesti krajnje zloupotrebljava i služi kao izgovor za različite oblike destrukcije i političkih aktivnosti koje su usmjerene protiv naše države. Ovom prilikom još jednom pozivamo sugrađane da svoja vjerska osjećanja i politička uvjerenja iskazuju na civilizovan način koji ne ugrožava interese i prava ostalih građana našeg grada i države", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Oni su istakli da je zabrinjavajuće što pojedini sugrađani nemaju pijetet čak ni prema spomeniku, ali jednako tako ni prema crnogorskoj antifašističkoj tradiciji i kulturi.

"Neodgovornim i ostrašćenim pojednicima nije sveta ni činjenica da je 218 časnih stanovnika Zete dalo svoje živote za slobodu, a da je taj spomenik omaž njima, ali i memorijal veličanstvene antifašističke borbe i pobjede naroda Crne Gore nad najvećim zlom 20. vijeka", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Pozvali su na poštovanje zakona i poručili da će sa nadležnim državnim organima odlučno djelovati u cilju očuvanja imovine.

Bonus video: