Glavni grad dobija Podgorički park

Sa površine između mosta Milenijum i Moskovskog mosta uklonjeno je nefunkcionalno i nebezbjedno dječje igralište koje će biti zamijenjeno novim parkovskim sadržajima i oplemenjeno novim sadnim materijalom
5325 pregleda 1 komentar(a)
Uklonjeno igralište kod Milenijuma, Foto: Luka Zeković
Uklonjeno igralište kod Milenijuma, Foto: Luka Zeković

Podgorica će uskoro dobiti Podgorički park, čija će izgradnja obuhvatiti rekonstrukciju zelenih površina u ulici Jovana Tomaševića od Visećeg mosta do mosta Milenijum, saopšteno je iz Zelenila.

Radovi su, kako navode, već počeli, pa je sa površine između mosta Milenijum i Moskovskog mosta uklonjeno nefunkcionalno i nebezbjedno dječje igralište koje će biti zamijenjeno novim parkovskim sadržajima i oplemenjeno novim sadnim materijalom.

"Šarm stare dame protkan biljkama karakterističnim za ovo podneblje oživjeće Podgoricu na jedan sasvim drugačiji način. Sadnjom autohtonih vrsta bijele i crne murve, šipka, smokve, džanja i bagrema pokušaćemo da u ovom parku dočaramo duh nekih prošlih vremena upletenih u moderno doba. Raprostranjen na preko 10.000 kvadratnih metara park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna. Šetne staze biće urađene od rizle, klupe će biti postavljene oko starih sadnica u prirodnom stilu, a biće i napravljena mirna, romantična oaza sa koje će se pružati pogled na dva najljepša mosta u gradu – Milenijum i Moskovski. Na ovom mjestu je planirana ugradnja nesvakidašnjih klupa na kojima će ljubitelji Podgorice i prirode moći da odmaraju i uživaju u pogledu", saopšteno je iz Zelenila.

Bonus video: