Kolašin: Ispod mosta Pjenavac pronađena oprema za ubijanje ribe eksplozivnim sredstvima

„Kapisle i žice ispod mosta na Morači pronašao je naš lovočuvar Veselin Vejo Vlahović. Šteta koju riblji fond trpi zbog takovog i sličnih postupanja lovokradica je ogromna. To se radi, uglavnom, noću i na vrlo nepristupačnim mjestima, pa nam je jako otežana kontrola. Ovog puta nešto je, vjerovatno, omelo lovokradice da aktiviraju eksploziv tokom noći , pa je oprema ostala u vodi „- rekao je Živković
4455 pregleda 3 komentar(a)
pronađena oprema, Foto: SRK Tara i Morača
pronađena oprema, Foto: SRK Tara i Morača

Lovočuvrska služba kolašinskog Sportsko ribolovnog kluba (SRK) „Tara i Morača“, otkrila je jutros, ispod mosta Pjenavac, opremu za ubijanje ribe eksplozivim sredstvima. Kako je kazao predsjednik SRK Momir Živković, o tome je obaviještena policija.

„Kapisle i žice ispod mosta na Morači pronašao je naš lovočuvar Veselin Vejo Vlahović. Šteta koju riblji fond trpi zbog takovog i sličnih postupanja lovokradica je ogromna. To se radi, uglavnom, noću i na vrlo nepristupačnim mjestima, pa nam je jako otežana kontrola. Ovog puta nešto je, vjerovatno, omelo lovokradice da aktiviraju eksploziv tokom noći , pa je oprema ostala u vodi „- rekao je on.

Pronađena oprema
Pronađena oprema(Foto: SRK Tara i Morača)

Živković podsjeća da ubijaje ribe eksplozivnim sredstvima predstavlja ogromnu opasnost i za ljude u blizini. Predsjednik SRK tvrdi da lovočuvarska služba ulaže ogromene napore da spriječi krivolov na vodotocima na području kolašinske opštine, ali da su u pojedinim situacijama nemoćni.

„Aktiviranje eksploziva može biti jako opasno i za one koji to rade, ali i za slučajne prolaznike ili ribolovce. Vlahoviću smo zahvalni na odgovornom radu , a ovog puta je, otkrivši opremu, vjerovatno spriječio veliku štetu za podvodni svijet, ali i opasnost za ljude. Apelujemo još jednom nas sugrađane da se savjesno odnose prema kolašinskim rijekama i ribljem fondu i očekujemo ažuran odnos nadležnih u otkrivanju i precesuiranju onih koji ne postupaju tako “- rekao je predsjednik SRK „Tara i Morača“.

Bonus video: