Šehović razriješio Zoricu Stanković: Nije završila studije u Novom Sadu

"Podrazumijeva se da je dokumentacija koja se predaje na konkursima iz oblasti prosvjete, kao i na konkursima iz drugih oblasti, validna, jer za njenu istinitost odgovara onaj koji je dostavlja. Sve ostalo je naravno potpuno neprihvatljivo i biće predmet sankcija, kako u ovom, tako i u svakom drugom slučaju"
27875 pregleda 26 komentar(a)
Šehović, Foto: Filip Roganović
Šehović, Foto: Filip Roganović

Ministar prosvjete Damir Šehović razriješio je direktoricu Druge osnovne škole iz Budve, Zoricu Stanković, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

"Naime, nedavno se u medijima pojavila informacija da diploma profesora geografije, sa kojom je Stanković primljena na to radno mjesto i koja se vodila na Univerzitet u Novom Sadu, nije vjerodostojna. Kako je riječ o teškim optužbama, Ministarstvo prosvjete se odmah obratilo tom Univerzitetu. 3. februara ove godine Ministarstvu prosvjete je odgovoreno da Zorica Stanković nije završila studije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora su dodali da imajući u vidu da je dopisom utvrđeno da Stanković nije dostavila vjerodostojan dokaz prilikom konkurisanja za mjesto direktora, odmah po zvaničnom dobijanju takve informacije, razriješena je dužnosti u skladu sa zakonom i statutom ustanove.

"Podrazumijeva se da je dokumentacija koja se predaje na konkursima iz oblasti prosvjete, kao i na konkursima iz drugih oblasti, validna, jer za njenu istinitost odgovara onaj koji je dostavlja. Sve ostalo je naravno potpuno neprihvatljivo i biće predmet sankcija, kako u ovom, tako i u svakom drugom slučaju. Ministarstvo će, kao i do sada, odgovorno obavljati svoj posao, te u funkciji čuvanja kredibiliteta obrazovnog sistema sankcionisati svako nezakonito postupanje, od koga god ono dolazilo", zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Bonus video: