Bijelo Polje: Pokrenut projekat “Reci ne diskriminaciji OSI”

Predsjednik NVO Brain Ranko Mešter je objasnio da je dedan od ciljeva je jačanje dostupnosti OSI u javnom i političkom životu, uz unapređenje komunikacije sa predstavnicima političkih partija o pravu OSI da učestvuju u javnom i političkom životu
1188 pregleda 0 komentar(a)
Guberinić i Mešter, Foto: Jadranka Ćetković
Guberinić i Mešter, Foto: Jadranka Ćetković

Udruženje osoba sa invaliditetom iz Bijelog Polja u partnerstvu sa NVO “Brain” počelo je realizaciju projekta “Reci NE diskriminaciji OSI”, koji je podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u vrijednost od 15, 5 hiljada eura.

Predsjednik “Udruženja osoba sa invaliditetom Samir Guberinić je objasnio da će kroz projekak, koji traje 9 mjeseci, biti sprovedeni ciljevi, među kojima su uspostavljanje potpune ravnopravnosti OI sa drugim licima u svim sferama života uz uvažavanje njihovog dostojanstva i integriteta ličnosti u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije i Konvencijom UN o pravima tih lica.

“Specifični ciljevi odnose se na povećanje informisanosti, razumijevanja i znanja kao OSI tako i članova njihovih porodica o temeljnim pravima i zaštiti od diskriminacije, ali i povećanje informisanosti kod lokalnih službenika i namještenika.

Predsjednik NVO Brain Ranko Mešter je objasnio da je dedan od ciljeva je jačanje dostupnosti OSI u javnom i političkom životu, uz unapređenje komunikacije sa predstavnicima političkih partija o pravu OSI da učestvuju u javnom i političkom životu.

“Ovim projektom želimo da unaprijedimo komunikaciju između predstavnika institucija i OSI, i unaprijediti informisanost zaposlenih u institucijama o načinima komunikacije sa OSI za 20 odsto. Takođe, najmanje 120 OSI će biti upoznato sa osnovnim načelima Konvencije i prava, unapređenje komunikacije sa političkim partijama, a predviđeno je I održavanje okruglog stola predstavnika OSI i političkih partija”, zaključio je Mešter.

Bonus video: