Niske temperature na durmitorskom području: Saobraćaj se normalno odvija, uredno snabdijevanje vodom i strujom

Službi zaštite i spašavanje iz Žabljaka se niko se nije obraćao za pomoć, kazao je "Vijestima" načelnik Drago Popović
108 pregleda 0 komentar(a)
Snijeg, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Snijeg, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.02.2018. 14:57h

I pored niskih temperatura koje danas vladaju, život na durmitorskom području odvija se sasvim normalno, saopšteno je "Vijestima" od više subjekata kojima je u nadležnosti normalno odvijanje saobraćaja, vodosnabdijevanje i uredno napajanje električnom energijom.

Iako se temperatura cijelog dana mjeri nižom od 10 stepeni celzijusa ispod nule, normalno su radile škole i druge ustanove.

U funkciji su bila i skijališta Savin kuk i Javorovača.

Službi zaštite i spašavanje iz Žabljaka se niko se nije obraćao za pomoć, kazao je "Vijestima" načelnik Drago Popović.

Saobraćaj se nesmetano odvija na svim regionalnim i magistralnim putevima koji vode prema ovom području. Putari su neprekidno prisutni.

Problema ima jedino na prevoju Vojnik, dionici puta Šavnik-Nikšić gdje mećava otežava saobraćaj.

Normalno se saobraća prema Pljhevljima i putem od mosta na Tari prema Mojkovcu.

Od Nikšića do Žabljaka na snazi je mjera zabrane saobraćaja za kamione sa prikolicama i šlepere, saznaju "Vijesti" u "Crnagoraputu“.

Osim do Male Crne Gore, Tepaca i najudaljenijih sela na obroncima Sinjajevine, ostale lokalne saobraćajnice prohodne su, kaže direktor Komunalnog preduzeća Radovan Bošković.

Vodosnabdijevanje sa vodovoda koje to preduzeće održava uredno je, a Bošković apeluje na potrošače da racionalno troše vodu kako bi se izbjegle restrikcije.

"Iskustva govore da se u slučajevima niskih temperatura, slavine ostavljaju otvorene kako bi se izbjeglo zaleđivanje instalacija. Zbog toga se voda troši u velikim količinama, pa se moralo pribjegavati restrikcijama. Zato apelujemo na potrošače da to ne čine", kazao je Bošković.

Bonus video: