"SNAŽNO PODRŽAVAMO TEMELJNE SLOBODE"

Američka ambasada o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti: Pokazati suzdržanost, izbjeći nasilje

"Poštujemo, takođe, prava svih suverenih zemalja da donose i primjenjuju zakone u skladu sa demokratskim normama i bez stranog uplitanja"
29821 pregleda 75 komentar(a)
Američka ambasada, Foto: Savo Prelević
Američka ambasada, Foto: Savo Prelević

Američka ambasada poziva sve strane da se uključe u konstruktivni dijalog o zakonu o vjerskim slobodama.

"Pozivamo i dalje sve aktere da pokažu suzdržanost i izbjegnu bilo kakvu eskalaciju nasilja ili nasilne akte. Sjedinjene Države snažno podržavaju temeljne slobode poput slobode govora, udruživanja, okupljanja i prava pojedinaca da mirno uživaju slobodu vjeroispovijesti i uvjerenja. Poštujemo, takođe, prava svih suverenih zemalja da donose i primjenjuju zakone u skladu sa demokratskim normama i bez stranog uplitanja", navodi se u saopštenju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

Iz Ambasade SAD su kazali da u nastojanju da u potpunosti razumiju pitanja važna za građane Crne Gore, njeni službenici se redovno sastaju sa pojedincima iz svih djelova društva, uključujući civilno društvo i vjerske zajednice.

"Kao prijatelji, partneri i saveznici, Sjedinjene Države snažno podržavaju evroatlantske težnje Crne Gore i posvećene su njenoj dugoročnoj bezbjednosti i prosperitetu", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas