Lansiranje crnogorskih startapova kroz BoostmeUp platformu: Od ideje do uspješnog biznisa

"BoostMeUp je program u okviru kog će odabrani timovi svoje biznis ideje razviti kroz višemjesečni program obuke, saradnju sa regionalnim i EU ekspertima, učešće na Western Balkan Startup Forumu, infrastrukturnu i finansijsku podršku", navodi se u saopštenju
990 pregleda 0 komentar(a)
Logo, Foto: BoostmeUP
Logo, Foto: BoostmeUP
Ažurirano: 06.02.2020. 14:52h

U toku je program lansiranja crnogorskih startapova kroz BoostmeUp nacionalnu platformu - od ideje do uspješnog biznisa.

“Razvojni timovi i kreativni pojedinci u prilici su da se do 15. februara prijave za učešće u BoostMeUp programu kroz koji će dobiti jedinstvenu priliku da svoju startap ideju lansiraju u poslovnu orbitu, uz finansijsku pomoć od po 4.500 eura", saopštili su iz BoostmeUp.

Oni su naveli da pravo učešća imaju svi sa inovativnim biznis konceptom, sa potencijalom brzog rasta. Fokus je na razvojnim timovima, pojedincima, a tu se mogu naći i kompanije koje su osnovane u u Crnoj Gori u posljednjih 12 mjeseci.

"BoostMeUp je program u okviru kog će odabrani timovi svoje biznis ideje razviti kroz višemjesečni program obuke, saradnju sa regionalnim i EU ekspertima, učešće na Western Balkan Startup Forumu, infrastrukturnu i finansijsku podršku", navodi se u saopštenju BoostmeUp-a.

Dodaju da je program posebno pogodan za sve one čija su inovativna rješenja usmjerena na ICT rješenja, inovacije, energetiku, građevinarstvo, turizam i prerađivačku industriju.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavne aplikacije na web stranici: www.boostmeup.me. Prijavljivanje traje do 15. februara.

"Svi projekti koji su dostavili kompletne aplikacije ući će uproces predselekcije tokom kog će biti odabrano do 10 najkvalitetnijih i najperspektivnijih projekata. Izbor će se vršiti nakon prezentacija ideja i intervjua sa timovima. Od tih deset biće odabrano maksimalno šest projekata koji će ući u Bootcamp i postati prva generacija predakceleracijskog programa", navode iz BoostMeUp - a.

Lansiranje kroz sedam modula edukacije

Šest projekata koji u bootcampu budu ocijenjeni kao najbolji ulaze u četvoromjesečnu edukaciju i usavršavanje. Učesnici će proći mentorski program ključan za nastavak njihovog rada, koji se sastoji od 7 modula:

-Razvoj i validacija biznis ideje;

-Razvoj proizvoda, usluga i tržišta;

-Upravljanje biznis projektom;

-Marketing, istraživanje i analiza tržišta;

-Pitching vještine tj. vještine prezentovanja;

-Finansijski menadžment i

-Zaštita intelektualne svojine

Za svaki modul, korisnici će imati na raspolaganju po jednog regionalnog i jednog EU mentora sa višegodišnjim iskustvom, kazali su iz BoostmeUp-a.

Finalna destinacija - stratap

Iz BoostmeUp - a ističu da "po završenoj obuci biće održan Montenegro Pitching contest i to u okviru drugog Western Balkan Startup Foruma 2020, na kome će biti predstavljeni najuspješniji polaznici programa. To će biti jedinstvena prilika da njihove ideje, prototipove i biznis planove čuju potencijalni investitori, biznis anđeli i uspješni preduzetnici iz zemlje i regiona".

Iz organizacije poručuju da će najboljima biti pružena infrastrukturna pomoć za dalji razvoj i komercijalizaciju kroz biznis inkubatore „Tehopolisa“, „Amplituida“ i Načno-tehološkog parka. Svih šest timova dobiće i finasijsku pomoć u iznosu od po 4.500 eura.

"Ovo je nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju IPC Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija „Amplitudo“ uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke Crne Gore", zaključuju BoostmeUp-a..

Bonus video: