Zajedno za održivu ekonomiju biodiverziteta

Projekat, koji traje šest mjeseci i realizuje se na području opštine Nikšić, sprovodi se kroz aktivnost dodjele malih grantova projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region/Zelena ekonomija za razvoj regiona koji finansira Evropska unija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave
708 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: NVU MORAKOVO
Sa sastanka, Foto: NVU MORAKOVO

Ministarstvo održivog razvoja i turizma iskazalo je spremnost da učestvuje u aktivnostima projekta “Značaj očuvanja biodiverziteta u Župi nikšićkoj” nevladinog udruženja (NVU) za očuvanje prirode i promociju turizma „Morakovo“ iz Nikšića koji se tiču kreiranja situacione analize politika i planova za ekonomski razvoj u skladu sa principima zdrave i održive životne sredine, kao i da učestvuju na okruglom stolu pod nazivom “Održiva ekonomija biodiverziteta". To je saopštila Radmila Bajagić, asistentkinja projekta, nakon radnog sastanka koji je održan sa predstavnicima pomenutog ministarstva. Ona je predstavila projekat i do sada postignute rezultate, sa posebnim osvrtom na internet servis – platformu za biodiverzitet i održivi razvoj.

„Platforma treba da bude poželjno sredstvo za povečanje participativnog uključenja građana u promišljanje o željenoj i vjerovatnoj budućnosti zaštite i očuvanja biodiverziteta za sadašnje i buduće generacije. Ona je savremeni pristup za jačanje javne svijesti o potrebi efikasne zaštite, značaja i vrijednosti biodiverziteta za društvo. Na platformi će se promovisati održiva ekonomija biodiverziteta, kao dijela zelene ekonomije, koja sprečava gubitak biodiverziteta i usluga koje pružaju ekosistemi”, kazala je Bajagić.

Projekat, koji traje šest mjeseci i realizuje se na području opštine Nikšić, sprovodi se kroz aktivnost dodjele malih grantova projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region/Zelena ekonomija za razvoj regiona koji finansira Evropska unija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: