Tivćani se ombudsmanu žalili na tužilaštvo, katastar i opštinu

Najveći broj tih pritužbi odnosio se na povredu prava djeteta, povredu prava na imovinu i mirno uživanje imovine, povredu odredbi zakona o zaštiti od diskriminacije, ili prava na suđenje u razumnom roku
104 pregleda 1 komentar(a)
Šućko Baković, Foto: Savo Prelević
Šućko Baković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2018. 13:18h

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, boravio je sa saradnicima u Tivtu gdje je razgovarao sa građanima koji smatraju da su im povrijeđena ljudska prava i primao njihove pritužbe.

Tivćani su pokazali dosta intersovanja za neposredni kontakt sa ombudsmanom, pa je Baković tako juče samo za prvih sat vremena rada sa strankama, primio sedam građana.

"Naš je cilj da instituciju ombudmsana približimo građanima i da im omogućimo da u neposrednom kontaktu iznose problem i podnose pritužbe. Na godišnjem nivou 2014. iz Tivta smo imali deset obraćanja instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, 2015. i 2016. godine po 11 obraćanja, dok smo lani iz Tivta imali blagi rast pritužbi jer nam se obratilo 18 građana", kazao je "Vijestima" Baković.

Najveći broj tih pritužbi odnosio se na povredu prava djeteta, povredu prava na imovinu i mirno uživanje imovine, povredu odredbi zakona o zaštiti od diskriminacije, ili prava na suđenje u razumnom roku.

Tivćani su se, prema navodima ombudsmana, proteklih godina najčešće žalili na rad nekih organa Opštine, postupanje Tužilaštva i rad nekih od organa državne uprave.

Kancelarija ombudsmana će "Dane Zaštitnika ljudskih prava i sloboda" prirediti u Kotoru, a prijem građana biće upriličen u hotelu “Cattaro” 27. februara od 11 do 15 sati, odnosno 28. februara od 10 do 14 časova.

Bonus video: