PRIMLJENI PRVI KORISNICI

Ozvaničen početak rada Centra za pružanje usluga u Golubovcima

Opština Golubovci u ovaj projekat je uložila 276.000 eura, dok je Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo rada i socijalnog staranja uložila 50.000 eura
1650 pregleda 0 komentar(a)
Gašparikova i Vuković, Foto: PG Biro
Gašparikova i Vuković, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova danas su ozvaničili početak rada Javne ustanove „Centar za pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječije zaštite za Opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci“ koji je primio svoje prve korisnike.

Gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije još jednog veoma značajnog projekta u Zeti, posebno imajući u vidu njegov značaj za lokalnu zajednicu.

„Vi znate da smo kao prioritet i osnovni cilj proklamovali princip ujednačavanja života u svim djelovima grada, to u jednom dijelu podrazumijeva realizaciju krupnih, ali i manje obimnih infrastrukturnih projekata, ali jednako tako i izgradnju objekata i sadržaja ovoga tipa“ istakao je Vuković.

On je naglasio da na ovaj način svi zajedno pokazujemo poseban senzibilitet prema potrebama ljudi koji su u specifičnoj situaciji i koji do sada nijesu mogli ostvariti pravo na ovu vrstu stručne pomoći. „Od danas svi mještani opštine Golubovci koji imaju ovakvu vrstu potrebe na ovom mjestu mogu da dobiju pomoć u skladu sa najsavremenijim standardima jer će u ovom Dnevnom centru raditi stručni timovi koji će odgovoriti onome što su potrebe lokalne zajednice“, zaklučio je Vuković.

Ministar Kemal Purišić je rekao da je na ovom projektu resorno ministarstvo bilo partner Glavnom gradu i Opštini Golubovci.

Opština Golubovci u ovaj projekat je uložila 276.000 eura, dok je Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo rada i socijalnog staranja uložila 50.000 eura.

"U ovom objektu će im se pružiati najbolja moguća usluga i socijalna podrška kroz programe koje inače sprovodimo“, kazao je Purišić.

Predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović je saopštila da je Opština Golubovci već sklopila ugovor sa UNDP za izradu projekta za izgradnju Dnevnog centra za starije osobe na parceli koja se nalazi do Dnevnog centra za pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječije zaštite koji je danas počeo sa radom, dodajuću da na taj način žele da šire nivo socijalne zaštite i pružanja socijalnih servisa građanima Zete.

Preporučujemo za Vas