Simović: Za izgradnju seoskih vodovoda širom Crne Gore više od milion eura

"U ovoj godini biće izgrađeno 52 kilometra vodovodne mreže čime će biti riješeno vodosnabdijevanje za oko 3.000 domaćinstava", kazao je Simović
1119 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Grbović i Milutin Simović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović i Milutin Simović, Foto: Svetlana Mandić

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u selu Prijespa, u Nikšiću, predstavio je program podsticanja projekata u vodoprivredi za 2020. godinu i kazao da je Vlada za ovu godinu opredijelila više od milion eura za izgradnju seoskih vodovoda širom Crne Gore.

"Planirana je izgradnja 33 vodovoda, od kojih je 21 u sjevernom a 12 u centralnom regionu. Samo u ovoj godini biće izgrađeno 52 kilometra vodovodne mreže čime će biti riješeno vodosnabdijevanje za oko 3.000 domaćinstava", kazao je Simović.

U prethodne tri godine, prema njegovim riječima, izgrađeno je 36 vodovoda u ruralnim područjima, pa je, uz one koji će biti izgrađeni ove godine, riječ o oko 360 kilometara vodovodne mreže, za šta je Vlada obezbijedila četiri miliona eura.

"Pored toga, Vlada je za izgradnju ruralne infrastrukture uz podršku Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede – IFAD, za ovu godinu obezbijedila 4,5 miliona eura čime ćemo izgraditi nove kilometre ruralnih asfaltnih puteva, nove vodovode i nove akumulacije", kazao je Simović.

Zahvalio se lokalnom stanovništvu koje je aktivno učestvovalo u planiranju i realizaciji brojnih projekata unapređenja ruralne infrastrukture širom Crne Gore, lokalnoj upravi i međunarodnim partnerima.

Predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, izrazio je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa Vladom i realizacijom brojnih infrastrukturnih projekata u ruralnom području opštine Nikšić.

Bonus video: