Veljović: Stopa kriminaliteta u Pljevljima među najnižim u Crnoj Gori

"Demokratske institucije sistema izvršne vlasti štite i garantuju prava i slobode svih građana, a obaveza poštovanja zakona je svih nas, pa i crkve kao institucije", rekao je direktor Uprave policije
1214 pregleda 7 komentar(a)
Veljović danas tokom radne poslete Pljevljima, Foto: Uprava policije
Veljović danas tokom radne poslete Pljevljima, Foto: Uprava policije

Stopa kriminaliteta u Pljevljima je među najnižim u Crnoj Gori i policija radne zadatke iz svoje nadležnosti obavlja efikasno, uz zavidne rezultate.

To je saopšteno iz Uprave policije nakon radne posjete direktora te državne institucije Veserlina Veljovića Centru bezbjednosti Pljevlja.

"Postignuti rezultati, radni ambijent i spremnost policijskih službenika pokazuju da se dešavanja devedesetih godina neće ponoviti i konstatovano je da se svi građani osjećaju sigurno i zaštićeno", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je na sastanku bilo i riječi o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u toj opštini.

"Pomenuti su i slučajevi plasiranih dezinformacija sa različitih adresa koje su mogle da utiču na stvaranje iskrivljene slike u javnosti o radu policije. Na ovom mjestu istaknut je najskoriji primjer kada su se, poštujući međudržavne sporazume sa susjednom državom oko zaprječavanja puteva pogodnih za nezakoniti prelazak državne granice, sve radnje nadležnih službi tumačile u pogrešnom kontekstu", navede iz Uprave policije.

Veljović je kazao da je Crna Gora "zemlja slobodnih ljudi u kojoj su prava i slobode svih građana ključna vrijednost i standard prema kojem se upravljamo".

"Demokratske institucije sistema izvršne vlasti štite i garantuju prava i slobode svih građana, a obaveza poštovanja zakona je svih nas, pa i crkve kao institucije", rekao je direktor Uprave policije.

Veljović se tokom radne posjete sastao i sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem.

Bonus video: