Vuković: Nema novca za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića

Za blokadu Jerevanske ulice na Zabjelu od strane porodice Đurišić, Vuković je naveo da je u pitanju teror nad drugim građanima od strane te porodice
6981 pregleda 10 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ivan Vuković, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2020. 20:46h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da Glavni grad nema trenutno novca za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića na Zabjelu.

On je to kazao odgovarajući na pitanja građana, koja su mu postavljena preko Fejsbuka, navodeći da bi za tu investiciju sa rješavanjem imovinsko pravnih odnosa trebalo od 15 do 20 miliona eura.

"To sam rekao i ranije", pojasnio je on.

On je istakao da je Ulica Vojislavljevića neuralgična tačka i da su potpuno svjesni toga problema.

Za dugu blokadu Jerevanske ulice na Zabjelu od strane porodice Đurišić naveo je da je u pitanju teror nad drugim građanima od strane te porodice.

"Sudski proces, koji dugo traje je u toku. Ukoliko se ispostavi da Glavni grad nije u pravu porodica Đurišić će biti obeštećena", kazao je Vuković.

Dodao je da je blokada ulice klasična samovolja te porodice.

Vuković je istakao da je Vlada nedavno pokrenula proceduru izrade nedostajućih Detaljnih urbanističkih planova, kao što je "Momišići A", za Tološe, Donju Goricu, što ih je veoma obradovalo.

"Radi se o velikim podgoričkom naseljima, gdje ljudi zbog nepostojanja planske dokumentacije, nijesu mogli da ostvare razna svoja prava - da uđu u proces legalizacije, da grade svoje objekte. Usvajanjem ovih dokumenata ja očekujem da će se to desiti do polovine ove godine", kazao je Vuković.

Pojasnio je da je nadležnost prostornog planiranja unazad za godinu u nadležnosti Vlade, odnosno Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Vuković je kazao da postoji veliki problem sa nepropisnim parkiranjem u Podgorici, a da službenici Glavnog grada napišu na stotine prekršajnih naloga nesavjesnim vozačima.

Istakao je da su zbog brze vožnje u Podgorici ležeći policajci neophodni.

"Bolje i to, nego da neko strada. Pokušaćemo u narednom periodu u saradnji sa Saobraćajnom policijom utičemo na građane", kazao je Vuković.

Vuković je kazao da je njegovo očekivanje da do kraja juna počne izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona.

Vukovićeve odgovore možete pogledati na sledećem linku.

Bonus video: