Sezona počela na državnom skijalištu

Zahvaljujući snijegu koji je pao prije nekoliko dana, otvorena je jedna od dvije staze. Na susjednom privatnom skijalištu u funkciji je staza broj tri
7577 pregleda 1 komentar(a)
Otvorena jedna staza, Foto: Kolašin 1600
Otvorena jedna staza, Foto: Kolašin 1600
Ažurirano: 09.02.2020. 10:43h

Na državnom skijalištu “Kolašin 1600” od petka je u funkciji ski-staza “Vranjak”, dužine 1.750 metara, čime je počela skijaška sezona zahvaljujući sniježnim padavinama sredinom minule sedmice.

Još nema dovljno snijega da kompletna infrastruktura bude stavljena u funkciju, pa ni ovog vikenda nije bilo uslova za skijanje na stazi “Jagančar”, dužine 2.800 metara.

Juče je na skijalištu bilo nekoliko stotina gostiju, saopštili su iz Ski-centra “Kolašin 1600”.

“Od samoga početka rada skijališta, svim posjetiocima je na raspolaganju dječiji ski-lift, sankalište za djecu, ski rental, kao i pružanje usluga škole skijanja. Žičara je od početka zimske turističke sezone bila u funkciji panoramskog razgledanja planine. Gostima je na raspolaganju ugostiteljski objekat i kafe bar Troglava, koji je kategorisan sa pet zvjezdica”.

Do kraja sezone trodnevni ski-pas za to skijalište koštaće 30 eura za odrasle, odnosno 21 euro za djecu od 4 do 14 godina.

“Svakog vikenda kalendar će biti ispunjen brojnim zabavnim i sportskim aktivnostima, kako za odrasle, tako i za djecu. Već 15. februara imaćemo koncert Dženana Lončarevića, 1.marta Željka Samardžića, te 29. marta Lexington benda”.

Na privatnom Ski-centru “Kolašin 1450”, kako kaže direktorica Dijana Bulatović, juče je bilo više od 1.000 posjetilaca. Ni to skijalište ne radi još punim kapacitetima, pa su u funkciji staza broj tri, u okviru šestosjede žičare Vilina voda, te staze u okviru ski lifta Jezerine i baby lifta

“Zadovoljni smo posjetom. Pored gostiju iz svih krajeva Crne Gore, ugostili smo i turiste iz Srbije, Hrvatske, Albanije i Rusije”, rekla Bulatović.

Bonus video: