nije bilo uslova za skijanje na stazi “Jagančar” dužine 2.800 metara

Sezona počela na državnom skijalištu

Zahvaljujući snijegu koji je pao prije nekoliko dana, otvorena je jedna od dvije staze. Na susjednom privatnom skijalištu u funkciji je staza broj tri
7573 pregleda 1 komentar(a)
Otvorena jedna staza, Foto: Kolašin 1600
Otvorena jedna staza, Foto: Kolašin 1600
Ažurirano: 09.02.2020. 10:43h

Na državnom skijalištu “Kolašin 1600” od petka je u funkciji ski-staza “Vranjak”, dužine 1.750 metara, čime je počela skijaška sezona zahvaljujući sniježnim padavinama sredinom minule sedmice.

Još nema dovljno snijega da kompletna infrastruktura bude stavljena u funkciju, pa ni ovog vikenda nije bilo uslova za skijanje na stazi “Jagančar”, dužine 2.800 metara.

Juče je na skijalištu bilo nekoliko stotina gostiju, saopštili su iz Ski-centra “Kolašin 1600”.

“Od samoga početka rada skijališta, svim posjetiocima je na raspolaganju dječiji ski-lift, sankalište za djecu, ski rental, kao i pružanje usluga škole skijanja. Žičara je od početka zimske turističke sezone bila u funkciji panoramskog razgledanja planine. Gostima je na raspolaganju ugostiteljski objekat i kafe bar Troglava, koji je kategorisan sa pet zvjezdica”.

Do kraja sezone trodnevni ski-pas za to skijalište koštaće 30 eura za odrasle, odnosno 21 euro za djecu od 4 do 14 godina.

“Svakog vikenda kalendar će biti ispunjen brojnim zabavnim i sportskim aktivnostima, kako za odrasle, tako i za djecu. Već 15. februara imaćemo koncert Dženana Lončarevića, 1.marta Željka Samardžića, te 29. marta Lexington benda”.

Na privatnom Ski-centru “Kolašin 1450”, kako kaže direktorica Dijana Bulatović, juče je bilo više od 1.000 posjetilaca. Ni to skijalište ne radi još punim kapacitetima, pa su u funkciji staza broj tri, u okviru šestosjede žičare Vilina voda, te staze u okviru ski lifta Jezerine i baby lifta

“Zadovoljni smo posjetom. Pored gostiju iz svih krajeva Crne Gore, ugostili smo i turiste iz Srbije, Hrvatske, Albanije i Rusije”, rekla Bulatović.

Preporučujemo za Vas