Pogledajte idejno rješenje za novu školu u Tološima

Planirano je 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatička učionica, kao i fiskulturna sala...
2411 pregleda 3 komentar(a)
Idejno rješenja nove osnovne škole u Tološima, Foto: Ministarstvo prosvjete
Idejno rješenja nove osnovne škole u Tološima, Foto: Ministarstvo prosvjete

Za najbolje idejno rješenje nove osnovne škole u Tološima izabran je rad autorskog tima Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nagrada je 14.000 eura, a u narednim mjesecima radiće se na izradi glavnog projekta Škole, a potom i raspisivanju tendera za izgradnju.

"Objekat će biti kapaciteta za oko 1.200 djece, površine preko 5.000 m2, a imaće i salu za fizičko vaspitanje površine oko 1.500 m2 sa 360 mjesta na tribinama. Dakle, školski objekat biće ukupne površine gotovo 7.000 m2, a biće vrijedan preko 7 miliona eura", rekao je ministar prosvjete Damir Šehović.

Idejno rješenja nove osnovne škole u Tološima
Idejno rješenja nove osnovne škole u Tološima(Foto: Ministarstvo prosvjete)

Istakao je da je riječ ne samo o najvećem osnovnoškolskom objektu u Crnoj Gori već "i jednom od najljepših".

Planirano je 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatička učionica, kao i fiskulturna sala i drugo.

Na Konkursu su ponuđene i ideje za fazu II ove škole, ukoliko se nekad u budućnosti otvori potreba za daljim širenjem kapaciteta. Druga faza podrazumijeva još skoro 2.000 m2.

Druga nagrada dodijeljena je timu u sastavu Rifat Alihodžić, Branko Rabrenović, Selma Bulić i Elvira Muzurović. Treća nagrada dodijeljena je timu u sastavu Nađa Pejović i Nina Ćulfić.

Dva dodatna rada su otkupljena, a pripadaju autorskim timovima - Branislav Gregović, Mladen Obrenović, Mina Kostić i Petar Ćulafić, te Aleksandar Ašanin, Ivan Asanović, Filip Radojević i Rade Živković.

Galerija

Bonus video: