LP: Uprava policije da obrazloži zabranu skupova na Cetinju

"LP zahtijeva od Uprave policije da javnosti obrazloži zašto je i pod kakvim uticajima odbila da odobri održavanje dva procrnogorska skupa na Cetinju, posljednji koji je najavio Crnogorski pokret i ranije planirani u organizaiji NVO Crnogorska kulturna mreža. Zakon o javnim okupljanjima jasno dozvoljava svako okpljanje bez ikakve dozvole osim ukoliko postoji izvjesna opasnost, koju je ovdje teško uočiti"
4956 pregleda 48 komentar(a)
Liberalna partija
Liberalna partija

Liberalna partija (LP) traži od Uprave policije da obrazloži zašto je zabranila "patriotski skup" planiran za 13. februar u organizaciji Crnogorske kulturne mreže (CKM).

"LP zahtijeva od Uprave policije da javnosti obrazloži zašto je i pod kakvim uticajima odbila da odobri održavanje dva procrnogorska skupa na Cetinju, posljednji koji je najavio Crnogorski pokret i ranije planirani u organizaiji NVO Crnogorska kulturna mreža. Zakon o javnim okupljanjima jasno dozvoljava svako okpljanje bez ikakve dozvole osim ukoliko postoji izvjesna opasnost, koju je ovdje teško uočiti", saopšteno je iz LP.

Oni su dodali kako Uprava policije mirno već mjesecima posmatra okupljana i "narušavanje javnog reda i mira od strane Srpske pravoslavne crkve (SPC) u crnogorskim gradovima, bez ikakvih dozvola, po sopstvenom priznanju, nije nikada našla za shodno da ne odobri neki od takvih skupova uprkos velikom riziku i po učesnike i po ostale građane."

"Ostaje nejasno zašto su onda skupovi onih koji drugačije misle na Cetinju ostali neodobreni i da li predstavljalju prijetnju za javni red i mir te ko su ti koji prijete javnoj bezbijednosti u slučaju organizovanja crnogorskih skupova? Bez obrazloženja, koja su izostala u oba slučaja na Cetinju, Uprava policije može nas dovesti u situaciju da svako nagađa i kreira svoju stvarnost te da zloupotrebljava ovakav stav policije protiv Crne Gore i crnogorskih pokreta i organizacija u nastavku obračuna sa našom državom", kazali su iz LP.

Istakli su i to da država Crna Gora mora ostati na putu u kome se primjenjuju prava i unapređuje vladavina prava i zakoni, koji treba da budu jednaki za sve.

Bonus video: