Do Grančareva neće ni taksisti

Da je situacija kritična smatraju i u nevladinoj organizaciji „Novi put”
3485 pregleda 1 komentar(a)
Put prema Grančarevu u katastrofalnom stanju, Foto: NVO "Novi put"
Put prema Grančarevu u katastrofalnom stanju, Foto: NVO "Novi put"

Lokalni put Bijelo Polje-Čeoče-Grančarevo, koji spaja ta sela i gravitira prema planini Lisi, prema tvrdnjama mještana i NVO “Novi put”, nikada nije bio u gorem stanju.

“Rupe, ulegnuća i druga oštećenja po kolovozu su opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Mještani sela koji koriste put kako bi došli do svojih kuća negoduju što i pored brojnih obećanja da će kolovoz biti saniran, ni ove zime niko ništa nije uradio u tom pravcu. Situacija nije bila nikad gora. Oštećenja kolovoza opasnost su za sve učesnike u saobraćaju. Onaj ko odluči da ide ovim putnim pravcem mora brzinu maksimalno da smanji jer su rupe gotovo na svakom koraku”, navodi se u saopštenju bjelopoljske NVO “Novi put“.

Mještani tih sela navode da je posebno teško kada dođe zima, jer je usljed sniježnih padavina put neupotrebljiv i da se to posebno odnosi na žitelje sela neposredno ispod planine Lise gdje su sniježne padavine uvijek obilne.

“Dosadašnja krpljenja rupa bila su nekvalitetna i nijesu imala nekih rezultata. Putu je neophodna ozbiljna rekonstrukcija”, saglasni su mještani sela Čeoče i Grančarevo.

Da je situacija kritična smatraju i u nevladinoj organizaciji „Novi put”.

“Mještani ovih sela su prije trideset godina imali redovan autobuski prevoz kojim su brojni mještani išli na posao i sa posla, djeca išla u škole i odvijao se normalan život. Danas smo došli u situaciju da prevoza nema, osim školskog minibusa. Nijedno taksi udruženje neće da vozi mještane zbog izuzetno lošeg puta”, navode iz NVO.

Iz te nevladine organizacije ističu da su posebno rizične tačke na dionicama puta na prilazu mjestu Dugačka česma, dijelu puta na ulazu u Čeoče, kao i lokacije kroz selo Grančarevo.

“Vožnja ovim putnim pravcem je kao scene iz horor filmova. Do danas, ozbiljnijih zahvata nije bilo na ovom putu osim sporadičnog krpljenja rupa na primitivan način, koje je ko zna koliko koštalo“, ističu iz te NVO.

Bonus video: