Veljović u Budvi: Aktuelna situacija je odgovornost svih aktera

Šef policije je istakao da je zahtjevna turistička sezona prilika da crnogorska policija, koristeći kapacitete u svojoj punoj snazi, pokaže da neumorno radi za dobrobit svih građana
3569 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka u Budvi, Foto: Uprava policije
Sa sastanka u Budvi, Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije, Veselin Veljović, održao je redovni radni sastanak sa odgovornim starješinama Centra bezbjednosti Budva, na kojem su predstavljeni najznačajniji rezultati rada tog centra.

"Govoreći o aktuelnoj situaciji u Budvi, načelnik Darko Ćorac se osvrnuo na odlične rezultate koje postižu službenici ovoga centra po svim linijama rada i istakao da budvanska policija i u ovoj godini i u periodu koji je prethodio radi odgovorno i predano i da odgovara na sve izazove", saopšteno je iz Uprave policije.

Stopa kriminaliteta u Budvi je, kako je kazao, među najnižim u Crnoj Gori. "Što nije slučajnost, budući da se vodimo principima profesionalnog postupanja i odgovornog odnosa prema građanima i kompletnoj javnosti“, istakao je Ćorac i poručio da će snagom operativnih kapaciteta i dalje "odlučno i hrabro stvarati ambijent za sigurniju budućnost građana Budve i države Crne Gore.“

Veljović je istakao da je zahtjevna turistička sezona prilika da crnogorska policija, koristeći kapacitete u svojoj punoj snazi, pokaže da neumorno radi za dobrobit svih građana. "Što, u krajnjem, našu državu pozicionira kao regionalnu turističku destinaciju“, kazao je on i dodao:

„Aktuelna situacija je odgovornost svih aktera. Policija djeluje istrajno pokazujući da je dorasla zadatku uz očekivanje da sa lokalnom zajednicom dijelimo osjećaj odgovornosti za javni red i mir i bezbjednost kao neprikosnovene vrijednosti koje ćemo čuvati“, kazao je Veljović.

Šef policije se danas sastao i sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem, gdje su, kako je saopšteno, razgovarali o konkretnim pitanjima važnim za tu zajednicu. Zaključeno je, navode iz Uprave policije, da se policija i lokalna zajednica zajednički moraju boriti protiv "svih devijantnih pojava" i da je ta saradnja u interesu svih građana.

"Policija u Budvi radi na tome da odnos prema lokalnoj zajednici bude na najvišem nivou, što je naročito vidljivo i značajno tokom turističke sezone kada sa opštinskim službama djelujemo kooperativno uz obostranu podršku", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: