Majka Petra Ivanovića oprema i skladišta

Prema podacima Privrednog suda, Ivanovićeva (79) je firmu osnovala 2018. godine i stoprocentni je vlasnik, a izvršni direktor je njen sin Luka Ivanović. Ivanovići u Doljanima imaju veliki vinograd, a na Ljubicu Ivanović se vodi više od 20.000 kvadrata zemljišta, porodična stambena zgrada
4741 pregleda 7 komentar(a)
Vinograd Ivanovića u Doljanima, Foto: Arhiva Vijesti
Vinograd Ivanovića u Doljanima, Foto: Arhiva Vijesti

Majka poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Petra Ivanovića, Ljubica Ivanović zatražila je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine u Glavnom gradu da joj obračuna naknadu za komunalno opremanje zemljišta u Doljanima za stambeni objekat sa skladištem.

Kako je navedeno, obračun komunalija se traži za objekat, koji će se nalaziti na katastarskim parcelama u Doljanima, gdje je prošle godine započeta izgradnja vinarije. Kompanija “I - WINE” Ljubice Ivanović započela je gradnju pogona za preradu grožđa u Doljanima, u Podgorici u septembru 2019, a trebalo bi da bude završen u aprilu ove godine.

Prema podacima Privrednog suda, Ivanovićeva (79) je firmu osnovala 2018. godine i stoprocentni je vlasnik, a izvršni direktor je njen sin Luka Ivanović.

Ivanovići u Doljanima imaju veliki vinograd, a na Ljubicu Ivanović se vodi više od 20.000 kvadrata zemljišta, porodična stambena zgrada.

Većinu imovine stekla je nasljedstvom, dio zemljišta, u blizini područnog odjeljenja škole u Doljanima, kupovinom.

Petar Ivanović je 2018. tražio od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izgradnju objekta u Doljanima, objavile su “Vijesti” u maju 2019. godine.

On je tada izjavio novinaru “Vijesti” da griješi, ali kada mu je saopšteno da je potpisnik toga zahtjeva, rekao da je to uradio za majku.

“Jer sam ja dežurni kurir u familiji. Nekoliko puta se obraćala zahtjevom, ali je bila odbijena, pa je potrebno pojašnjenje šta može tamo da radi”, kazao je tada Ivanović. On je rekao da će, nakon dobijanja odgovora, raditi u skladu sa zakonom

Bonus video: