Za devet projekata u Pljevljima 11.150 eura

Zbog nedostatka sredstava planiranih budžetom, odbijeni su projekti NVO “Kišobran za sunce”, “Eko prijatelji planina”, NVU “Građanske inicijative” i NVO “Sport spaja”. Na osnovu eliminatornih kriterijuma, odbijeni su projekti NVO “Lovačko društvo Pljevlja” i “Zdravo zrno”
687 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija novac, Foto: Luka Zeković
Ilustracija novac, Foto: Luka Zeković

Opština Pljevlja finansiraće devet pljevaljskih nevladinih organizacija, koje su po ocjeni komisije dostavili najbolje projekte na konkursu za raspodjelu 11.150 eura, koliko je planirano u budžetu Opštine za 2019. godinu.

Najviše novca, 1.556 eura, dobila je NVO “Da zaživi selo” koju zastupa Dijana Knežević, za projekat “Promocija vidikovca meandri Ćehotine u cilju bolje valorizacije”.

Za projekat “Ruralni turizam - razvojna šansa Pljevalja”, NVO “Legalis” koju zastupa Miloš Ostojić, dobila je 1.400 eura.

NVO „Gorštak“, koju zastupa Filip Kljajević, za projekat “Tara bistra - savjest čista”, dobila je 1.338 eura.

NVO “Sve za pčele, pčele za sve”, koju zastupa Vladimir Džuverović, dobila je 1.333 eura za projekat “Značaj pčela u očuvanju flore“.

Oldtajmer klub kojeg zastupa Miloš Ostojić, za projekat “Promocija ruralnog turizma kroz oldtajmer skup“, dobio je 1.194 eura. “Turističko-rekreativni centar Rudnica”, koga zastupa Miodrag Rovčanin, za projekat “Ljubišnja i Durmitor kao na dlanu”, dobio je 1.101 euro. NVO “Sport za sve”, koju zastupa Borjan Džogaz, za projekat “Promocija sportsko-rekreativnog turizma u opštini Pljevlja”, pripalo je 1.029 eura.

NVO “PV informer”, koju zastupa Ratko Pejović, za projekat “Ruralna turistička razglednica Pljevalja”, dobila je 1.080 eura, a Organizacija slijepih za Pljevlja i Žabljak, koju zastupa Žana Đačić, za projekat “Projekcija filmova za sve” - 792 eura.

Zbog nedostatka sredstava planiranih budžetom, odbijeni su projekti NVO “Kišobran za sunce”, “Eko prijatelji planina”, NVU “Građanske inicijative” i NVO “Sport spaja”. Na osnovu eliminatornih kriterijuma, odbijeni su projekti NVO “Lovačko društvo Pljevlja” i “Zdravo zrno”.

Bonus video: