Glavni grad će obnoviti spomenik Vaku Đuroviću

"Uz saglasnost familije ovog velikana naše istorije, Glavni grad će obezbijediti finansijska sredstva za obnovu spomen-obilježja familije Vasilija Vaka Đurovića. Smrt fašizmu"
3834 pregleda 22 komentar(a)
Oskrnavljeni spomenik, Foto: Čitalac Vijesti, Čitalac Vijesti
Oskrnavljeni spomenik, Foto: Čitalac Vijesti, Čitalac Vijesti

Glavni grad saopštio je da će obnoviti spomen-obilježje familije Vasilija Vaka Đurovića.

Nepoznati vandali oskrnavili su spomenik narodnom heroju Vasiliju Vaku Đuroviću u Podgorici.

"Anti-crnogorska histerija kojoj u Glavnom gradu i širom Crne Gore svjedočimo posljednjih sedmica, sinoć je dobila novu dimenziju. Nakon što je nedavno u Golubovcima vandalizovan spomenik palim borcima NOB-a i oskrnavljeno groblje u Orjoj luci, bezumnici su sinoć, pod okriljem mraka kom duhovno pripadaju, atakovali na nekadašnji nagrobni spomenik narodnog heroja Vasilija-Vaka Đurovica i mjesto gdje počivaju njegova braća, koje se nalazi u neposrednoj blizini Hrama Hristovog vaskrsenja", saopšteno je iz Glavnog grada.

Dodaju da je Vako Đurović personifikacija crnogorskog slobodarstva, čovjek čijim se imenom Podgorica i Crna Gora ponose decenijama, čovjek čija veličanstvena žrtva osvjetljava put i naše, kao i brojnih generacija iza nas.

Povezani članci

18. Februar 2020.

Vandali oskrnavili spomenik Vaku Đuroviću

"Uz saglasnost familije ovog velikana naše istorije, Glavni grad će obezbijediti finansijska sredstva za obnovu spomen-obilježja familije Vasilija Vaka Đurovića. Smrt fašizmu", zaključeno je.

Bonus video: