Prekinut signal TV Budva

Iz Agencije za elektronske medije su zvanično saopštili da je netačna informacija da je AEM dala nalog da se isključi signal TV Budva, kako je ranije objavljeno na sajtu tog medija
31090 pregleda 236 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.02.2020. 23:21h

Radio Televizija Budva tvrdi da je Agencija za elektronske medije zaključala večerašnju emisiju Problem RTV Budva, u kojoj su argumente u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ukrstili rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović i prvi čovjek Liberalne partije Andrija Popović.

Prema nezvaničnim informacijama, kablovske operatore niko o tome nije obavijestio, a emisiju na Youtube kanalu RTV Budva pratilo je više od 2.000 građana.

Iz Agencije za elektronske medije su zvanično saopštili da je netačna informacija da je AEM dala nalog da se isključi signal TV Budva.

"Nadamo se da će se uskoro riješiti problem zbog kojeg je prekinut signal i da će se lokalnom javnom emiteru „TV Budva“ omogućiti dostupnost putem signala operatora u kojima je do sada bila prisutna", saopštili su iz AEM.

Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Ranko Vujović kazao je "Vijestima" da Agencija nema tehničke mogućnosti da sama zamrači neki kanal.

On je rekao da signal Televizije Budva ide direktno ka kablovskim operaterima, te da je problem vjerovatno tehničke prirode.

Portal te medijske kuće javio je da je Agencija za elektronske medije ukinula televiziijski prenos operaterima M:tel i Crnogorski Telekom.

"Razlog prekida signala naše medijske kuće za sada nam nije poznat, emisiju možete gledati putem našeg sajta rtvbudva.me kao i na našem youtube kanalu”, navode iz lokalne TV.

Vujović je "Vijestima" rekao da Agencija nema nikakve veze sa spornim zamračenjem kanala i da je saopštenje RTV Budva objavljeno na njihovom portalu dezinformacija.

Tabaš: AEM da utvrdi ko je odgovoran

Direktor TV Budva, Rade Tabaš, saopštio je da zahtijeva od AEM da utvrdi ko je odgovoran "za ovu vrstu medijskog mraka".

"Povodom nestaka signala na svim kablovskim emiterima u Crnoj Gori, izjavljujem da je sa istog uređaja (video matrice) sa kojeg je isao live stream ide i video signal ka svim kablovskim operaterima, kao direktor RTV Budva zahtijevam da se kod Agencije za elektronske ijede utvrdi ko je odgovoran za ovu vrstu medijskog mraka. Svjesni da svojim radom i profesionalnim odnosom prema gledaocima kao jedinim mjerilom našeg kvalitet , nijesmo ni sanjali, a kamoli i pomislili da se ovakve stvari mogu desavati u 21. vijeku. Pod hitno tražimo da se utvrde sve činjenice vezane za ovako brutalan čin diskreditacije medijske kuće na čijem sam čelu", kazao je Tabaš.

On je uputio i izvinjenje gostima večerašnje emisije, te poručio da će i nastaviti da javnost i gledaoce objektivno informišu o svim bitnim pitanjima.

"Medijski mrak nam nije, niti će ikada biti nešto čime ćemo se rukovoditi već naprotiv, informacije i objektivnost je nešto sa čime ćemo se rukovoditi u daljem radu. Tražimo odogovor", stoji u saopštenju direktora TV Budva.

DF: Najava medijskog fašizma

Demokratski osudio je, kako tvrde, "režimsku akciju na blokadi signala TV Budve" u vrijeme trajanja debate između Perovića i Popovića.

"Očigledno je da se sprovode u praksi naređenja braće Đukanović da se po svaku cijenu spriječi informisanje građana o litijama i stavovima Crkve. Nakon sinoćnje skandalozne emisije protiv Mitropolita Amfilohija koja je režirana i montirana u ANB, a pod dirigentskom palicom specijalaca, očigledno je da je ova medijska teroristička akcija najava medijskog fašizma i novih ugrožavanja osnovnih ljudskih prava i sloboda", navode iz DF-a.

DF, kako dodaju, upozorava domaću i međunarodnu javnost "da je Đukanović krenuo u otvorenu fašizaciju društva i uvođenje diktature i da se svi moramo ujediniti u otporu ovom bolesnom naumu."

Oni su poručili građanima da "ne nasijedaju na nove provokacije medijskih specijalaca", te da je odgovor u jedinstvu i riješenosti "da ovu borbu dobijemo" i pozvali građane da masovno izađu na litije.

Bonus video: