Služba zaštite Glavnog grada u stanju pune pripravnosti

"Služba žastite Glavnog grada i sve nadležne institucije na raspolaganju su građanima sa svim svojim kapacitetima"
81 pregleda 3 komentar(a)
Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2018. 09:43h

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da će područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan i upozorenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Služba zaštite Glavnog grada stavila je sve kapacitete sa kojima raspolaže u stanje pune pripravnosti.

"Odmah po najavi mogućuh nepovoljnih vremenskih prilika, za zimske uslove pripremljena su vozila i oprema. Po prvi put od stavljanja u funkciju objekta Službe, za eventualne niske temperature biće stavljen u pogon sistem zagrijavanja garažnog prostora kako bi se izbjegle poteskoće na sistemima vozila usljed zaleđivanja vode. Takođe, specijalisticki tim za ovu vrstu intervencija detaljno je pripremio ličnu opremu i dvoje motornih sanki sa specijalnim prikolicama u koliko bude neophodno da se u pojedinim djelovima teritorije Glavnog grada izvrše operacije evakuacije lica i dostava neophodnih potrepština", navodi se u saopštenju Galvnog grada.

Dodaju da će u stalnoj komunikaciji sa Direktoratom za vanredne situacije, pratiti situaciju na terenu i po potrebi reagovati svim raspoloživim kapacitetima Službe zastite i Direktorata.

"Služba žastite Glavnog grada i sve nadležne institucije na raspolaganju su građanima sa svim svojim kapacitetima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: