Prikupljeno 8.735 eura za kupovinu aparata za bolnicu u Risnu

Ovo je treći donatorski bal pod maskama kojeg organizuje Rotary klub Kotor
2170 pregleda 3 komentar(a)
Rotary klub Kotor, Foto: Siniša Luković
Rotary klub Kotor, Foto: Siniša Luković

Sredstva namijenjena kupovini portabilnog ultrazvučnog dijagnostičkog aparata za JZU Specijalnu bolnicu za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković“ Risan, prikupljena su na donatorskom balu pod maskama u organizaciji Rotary kluba Kotor, održanom u subotu veče u poslovnom centru „Vukšić D-Event” na Radanovićima.

“Zahvaljujući učešću članova Rotary kluba i kotizacijama više od 170 zvanica, novcem od prodaje lutrije i maski, kao i brojnim pojedinačnim donacijama, ukupno je prikupljeno 8.735 eura.”- saopštili su iz RC Kotor.

Akciji su se odazvala brojna preduzeća i pojedinci koji su izdvojili sredstva za ovu namjenu, a podršku kotorskim rotarijancima u ovoj humanitarnoj aktivnosti pružile su i njihove kolege iz Rotary klubova iz Dubrovnika, Budve i Pljevalja.

Događaj je organizovan u duhu karnevalske tradicije koja je predstavljena gostima Kotora iz Rotary klubova Distrikta 2483, kroz program tokom kojeg su nastupili NVO „Fešta“, klapa „Bisernice Boke“, „Teatar 303“ i muzička grupa „Tri kvarta“.

Ovo je inače, treći donatorski bal pod maskama kojeg organizuje Rotary klub Kotor, koji je prošle godine ovakvu priliku posvetio prikupljanju sredstava za nabavku kolposkopskog aparata za JU Dom zdravlja Tivat, kada je sakupljeno 7.790 eura, a pretprošle kupovini EKG aparata za jedinicu Hitne medicinske pomoći Kotor kada je sakupljeno 3.135 eura.

Bonus video: