Performans Foruma mladih OO URA Nikšić: Želimo grad mladosti

"Želimo da se nezaposlenost rješava zapošljavanjem, a ne migracijom", kazao je potpredsjednik OO URA u Nikšiću, Goran Šućur
1203 pregleda 3 komentar(a)
Pavićević i Šućur danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Pavićević i Šućur danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Forum mladih Opštinskog odbora URA Nikšić organizovao je performans na gradskom Trgu, kako bi skrenuli pažnju na probleme sa kojima se stanovnici grada pod Trebjesom susreću.

Mirko Pavićević, koordinator Foruma, za potrebe performansa bio je novinar, prema njegovim riječima, slobodne, po mjeri naroda, lokalne televizije koja je, kako je kazao, po prvi put "ugostila" predstavnike pomenute političke partije.

Potpredsjednik OO URA u Nikšiću, Goran Šućur, kazao je da ta partija želi čist grad, zelenih površina i čistih rijeka, propisno urađenih urbanistićkih planova.

"Želimo grad mladosti, a ne grad penzionera, da se nezaposlenost rješava zapošljavanjem, a ne migracijom. Želimo da svi zajedno napravimo da naš grad bude onakav kakav zaslužuje", poručio je Šućur.

Pavićević je ironično kazao da je lokalni parlament konačno donio odluku da se gradi zelena pijaca za 21. vijek, a ne parking, kako se špekulisalo, kao i da je lokalna uprava donijela razvojni budžet u iznosu od 16 miliona, a ne izborni od 24 miliona.

"Lokalna vlast u Nikšiću treba, mora i može da pospješuje razvoj malih i srednjih preduzeća i na taj način zaustavi migracije", poručio je Pavićević i dodao da će URA uraditi sve da ovaj grad bude grad mladih.

Bonus video: