Đaci u Petnjici dobijaju salu

U narednim mjesecima će u saradnji sa dijasporom biti rekonstruisana i fiskulturna sala OŠ „Mahmut Adrović“ i Srednje mješovite škole
840 pregleda 0 komentar(a)
Mehmedović, Foto: Vlada Crne Gore
Mehmedović, Foto: Vlada Crne Gore

Na teritoriji Petnjice završeni su ili su u pripremi radovi ukupne vrijednosti od oko 200.000 eura na školskoj infrastrukturi, od čega je najznačajnija sanacija sistema grijanja u osnovnoj i srednjoj školi, koja iznosi oko 80.000, rekao je sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović.

Prema njegovim riječima, u narednim mjesecima će u saradnji sa dijasporom biti rekonstruisana i fiskulturna sala OŠ „Mahmut Adrović“ i Srednje mješovite škole.

Ministarstvo će uložiti više desetina hiljada eura.

“U okviru koje će biti zamijenjeni parket, bravarija, kao i preostali enterijer. Na ovaj način, djeca će dobiti modernu salu u kojoj će moći da se bave školskim sportom na kvalitetniji način.Napominjem da je ovo jedina sportska sala u Petnjici, koja će osim za učenike, biti značajna za cijelu lokalnu zajednicu“, ocijenio je on.

Direktor OŠ Rifat Ramčilović rekao je da će najavljena rekonstrukcija sale značajno doprinijeti kvalitetu nastave fizičkog vaspitanja.

Bonus video: