ORGANIZATORI NAJAVLJUJU VEĆU POSJEĆENOST

Drugi Montenegro Beer Fest od 24. do 26. jula na Cetnju

Grupa Tap 011 i Instruktor Blaža su do sada potvrdili nastup na festivalu
922 pregleda 1 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa konferencije, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 22.02.2020. 15:50h

Drugi Montenegro Beer Fest koji će se održati od 24. do 26. jula na Cetinju nadmašiće kvalitetom prošlogodišnji, najavlili su organizatori na konferenciji održanoj na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Do sada su Grupa Tap 011 i Instruktor Blaža potvrdili nastup na festivalu koji je prošle godine posjetilo više od 20 hiljada ljudi.

Direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Oskar Huter kazao je da manifestacije ovog tipa imaju veliki uticaj na destinaciju u kojoj se održavaju, navodeći da su one ujedno i najbolji vid njene promocije i marketinga.

„Ne treba posebno obrazlagati da što manifestacija ima širi opseg i značaj, veći procenat regionalnog učešća i uključenost regionalno poznatih ličnosti, to je i zainteresovanost medija za nju veća, a time je veća i promocija destinacije, ali i njene kulture i običaja, ekonomije i privrede“, rekao je Huter.

On je podsjetio da je prvi Montenegro Beeer Fest privukao veliki broj posjetilaca svih dobi iz cijelog regiona i time postavio Cetinje na mapu festivala koji se ne smiju propustiti.

„Sklon sam da prognoziram da ćemo krajem jula ove godine biti svjedoci posjećenijeg i još uspješnijeg Montenegro Beer Festa nego što je bio prvi. Mada, da bude i na nivou prošlogodišnjeg nećemo se buniti“, istakao je Huter.

Koproducent festivala Dejan Grastić iz Beogradske kulturne mreže kazao je da je festivalski turizam u ekspanziji u svijetu, jer stvara atipična iskustva koja su veoma važna prilikom donošenja odluka o putovanjima.

Prema njegovim riječima, manifestacioni turizam prepoznat je od Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore, navodeći da sva istraživanja govore “da se svaki euro uložen u manifestacije trostruko vraća destinaciji u kojoj se dešava”.

Drugo izdanje festivala je ključno, kazao je on, napomnući da će ove godine beogradsko izdanje festivala postati punoljetno. Đorđe Pajović iz grupe Tap 011 kazao je da odavno nijesu nastupali u Crnoj Gori, te da očekuju dobar nastup.

„Uvijek smo bili dobro dočekani u Crnoj Gori. Nadamo se da nam se publika uželjela, tako da jedva čekamo da dođemo i sviramo“, rekao je on.

Inspektor Blaža podsjetio je da jedan od ambasadora Beer Festa, navodeći da se nada da će „u Prijestonici Cetinje pružiti jedan od nezaboravnih nastupa“.

„Pozivam sve ljude da dođu da napravimo što bolju atmosferu. Vidimo se uskoro na Cetinju“, poručio je on.

Montenegro Beer Fest organizuje se pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Prijestonice Cetinje. Producenti festivala su MNEvent I Beogradska kulturna mreža.

Na ovogodišnjem Montenegro Beer Fest-u nastupiće oni koji to nisu mogli na prošlogodišnjem, jer su nastupi treće večeri otkazani zbog kiše, najavili su organizatori prošle godine neposredno nakon što su nastupi otkazani. Među njima su bendovi Parampaščad, Šobić tribute bend, Neverne bebe, Bajaga i instruktori, Električni orgazam i Let 3, tačan termin njihovih nastupa, kao i ostalih još uvijek nije poznat.

Preporučujemo za Vas