Pomoćnik ministra prekršio zakon, nije prijavio tačne prihode i imovinu

Agencija je pokrenula postupak po osnovu prijave NN lica
12132 pregleda 6 komentar(a)
Blagota Radulović, Foto: Ministarstvo Poljoprivrede I Ruralnog Razvoja
Blagota Radulović, Foto: Ministarstvo Poljoprivrede I Ruralnog Razvoja

Pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Blagota Radulović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije.

U odluci stoji da je direktor Direktorata prekršio član 23 Zakona jer prilikom prijavljivanja prihoda i imovine nije prijavio tačne prihode i imovinu.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještaju o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke.

“Prihod po osnovu ličnih primanja/naknada skupštinskim poslanicima ostvaren u januaru 2018. od strane Prijestonice Cetinje u iznosu od 190 eura, kao i udio u vlasništvu njegove supruge Ane Radulović u privatnoj zdravstvenoj ustanovi – Opšta stomatološka ambulanta ‘Soldent’ Cetinje – 50 odsto”, navodi se u odluci Agencije.

Agencija je pokrenula postupak po osnovu prijave NN lica.

U prijavi NN lica stoji i da on nije prijavio primanja koja ostvaruje u “Plantažama” kao “član nekog organa u predstavništvu ‘Plantaža’ u Beogradu”. To primanje iz marta 2018. godine iznosilo je, navodi se, 170 eura.

Takođe, iz Agencije ističu da je on prijavio da je u “Plantažama” član komisije i da je po tom osnovu prihodovao 6.240 eura 2018. godine.

Radulović je pristupio na zakazanu usmenu raspravu i kazao da su sva primanja koja se tiču “Plantaža” po osnovu odluke izvršnog direktora i da se sva tiču rada u komisijama za izradu investicionih projekata, uključujući i naknadu. U odnosu da nije prijavio prihod iz prijestonice Cetinje, kazao je da je tačno da je primio tu sumu, ali da je previdio da je prijavi. Takođe je kazao da nije bio u saznanju da je potrebno da prijavi udio supruge u “Soldentu”, jer firma ne posjeduje nikakav kapital, a da je prijavio sva njena primanja.

Bonus video: