Brković i Rondović najbrži na nordijskim skijama

Sedamdesetak učesnika prešlo 32 kilometra dugu stazu u okviru Sinjavinskog maratona Kolašin-Žabljak
1614 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa maratona, Foto: NVO Sinjavinski maraton
Detalj sa maratona, Foto: NVO Sinjavinski maraton

Ovogodišnji “Sinjavinski maraton Kolašin - Žabljak“ u subotu je okupio sedamdesetak učesnika, a stazu dugu oko 32 kilometra, od Vratla do Provalija na Vrtoč polju, takmičari, među kojima je bio i predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović, uspješno su savladali na krpljama, nordijskim i turno skijama.

Veteran Boban Brković podijelio je prvo mjesto sa Željkom Rondovićem u kategriji nordijske skije, drugi je bio Božidar Kovijanić, dok je pripadnik Vojske Crne Grne (VCG) Dragutin Vuković osvojio treće mjesto, saopštili su organizatori.

Najbolji u kategoriji turno skije bio je Lazar Badanjac iz Hrvatske, dok su drugo i treće mjesto osvojili Miljko Bulajić i Boris Čelebić. Mojkovčanin Branislav Baltić bio je najbolji na krpljama, ispred Bjelopoljca Slavka Mrdaka i Aleksandra Puletića iz Kolašina. Među ženama, u nordijskom skijanju najbolja je bila Ljiljana Vuković, a drugoplasirana Vesna Perović. U turno skijanju prva je Ana Perušič, a na krpljama Miluša Bošković. U toj kategoriji drugo mjest podijelile su Biljana Medenica, Violeta Marković i Jelena Petković. I ovogodišnji Sinjavinski maraton organizaovala je istoimena NVO, sa lokalnim upravama i turističkim organizacijama Kolašina, Žabljaka i Mojkovca. Jaku logističku podršku, kako kažu organizatori, pružila im je i VCG, a manifestaciji je prisustvovao ministar odbrane Predrag Bošković. Ekipa sastavljena od pripadnika planinskih jedinica bila je učesnik maratona. U turno skijanju takmičila su se i pripadnici IPA (Interacionalna policijska asocijacija) sekcije Crne Gore, koji su sa NVO Sinjavinski maraton potpisali memorandum o saradanji.

“Ocjena svih učesnika je da je manifestacija uspjela. To nam je veliki podsticaj. Na planini je u subotu bilo oko 100 ljudi, što je posebno zadovoljstvo za sve nas koji nastojimo da Sinjavinu turistički valorizujemo“, saopštili su iz NVO Sinjavinski maraton.

Bonus video: