Erović najbolji sportista Bijelog Polja u 2019. godini

On je i uspješan student Medicinskog fakulteta
606 pregleda 1 komentar(a)
Uručene nagrade najboljim sportistima u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Uručene nagrade najboljim sportistima u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Najboljim sportistima u prošloj godini, danas su svečano uručene nagrade, u Sali Skupštine Opšine Bijelo Polje (SO BP).

Prema jednoglasnoj odluci Komisije za dodjelu priznanja titula najboljeg sportiste u 2019. godini pripala je atletičaru bjelopoljskog Jedinstva, Edinu Eroviću, koji je, između ostalog, osvojio i srebrnu medalju na Igrama maliih zemalja (štafeta 4×100m). On je i uspješan student Medicinskog fakulteta.

Njemu je nagradu uručio predsjednik Opštine Petar Smolović.

“Već deset godina sam u ovom sportu, u gradu koji je prepoznat po ovom sportu, a pored brojnih medalja i nagrada koje sam osvojio, ova zauzima posebno mjesto, jer dolazi upravo od mog grada. Zbog toga sam zahvalan svima koji su me prodložili za ovo priznanje, kao i Opštini na kontinuiranoj podršci, a ovo je još jedan dokaz da zaista prepoznaju i cijene moje rezultate”, kazao je Erović, dodajući da će pokušati da opravda priznanje i ostvari još bolje rezultate.

Nagradu za najbolji kolektiv, u konkurenciji sportskih organizacija dobio je KK “Jedinstvo 1950”.

“Seniorski tim košarkaškog kluba Jedinstvo 1950 u sezoni 2018/2019, poslije nekoliko decenija, plasirao se direktno u Super ligu, a i mlađe selekcije, pioniri i kadeti su se plasirali u Super ligu, takmičili su se na nacionalnom nivou i postigli zapažene rezultate”, kazala je predsjednica kluba Slavica Pantović.

Ona je dodala da nagradu posvećuju svim sportskim ekipama, jer zahvaljujući sportu, koji je važan segment društva, naš grad je postao prepoznatljiv.

“I mislim da će se ta tradacija nastaviti i dalje. Svakako, to ne bi mogli da ostvarimo bez velike pomoći lokalne samouprave, koja mnogo ulaže u sport i zaista moramo biti zahvalni na tome”, kazala je Pantović.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu pripala je fudbaleru Jedinstva, Aldinu Mušoviću, inače članu kadetske i omladinske reprezentacije Crne Gore.

“Veoma sam ponosan i srećan, a ovo priznanje svakako ne bih dobio da nije bilo mojih saigrača, trenera, koji su uvijek uz mene i zahvaljujem se svima koji su me nominovali za ovu nagradu”, kazao je Mušović.

Čestitajući sportistima ostvarene rezultate koje su postigli na ponos svojih sportskih kolektiva i Opštine Bijelo Polje, predsjednik Opštine Petar Smolović je istakao da sportisti ne promovišu samo sebe, već i grad i državu. A da je podrška koju lokalna uprava pruža sportistima i Ministarstvo sporta najbolja potvrda sistemskog ulaganja u sport.

“Složićemo se da uvijek može bolje i više, kako sa rezultatima tako i sa finansijama. Opština Bijelo Polje je u prošloj godini izdvojila 350 hiljada za sportske klubove iz ovog grada, a kako smo obećali u ovoj smo ta sredstva uvećali za 10 odsto” - rekao je predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Smolović je istakao da sportska infrastruktura treba da prati razvoj sporta, a da će lokalna uprava u narednom periodu napraviti dodatne napore da se infrastruktura unaprijedi i poboljša.

“Tu prije svega mislim na rekonstrukciju stadiona, izgradnju sportskog kompleksa Otoka, izgradnju novih poligona za male sportove i trim staze” – zaključio je predsjednik Smolović.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Darku Prebiračeviću, treneru odbojkaša.

“Svaka svaka nagrada koja dolazi od svog grada i sredine ima posebno značenje i dimenziju, pa tako i ovo.Veoma mi je drago što se ovaj, uslovno rečeno dan sportista, iz godine u godinu organizuje na sve većem nivou”, rekao je Prebiračević.

Na najboljeg sportskog radnika u prošloj godini proglašen je fudbalski sudija Veljko Bošković.

“Poslije 23 godine staža fudbalskog sudije, kao i futsal sudije, i poslije 12 godina suđenja na međunarodnoj sceni, zaista je ovo priznanje jedna kruna mog rada. Čast i privilegija je biti među nagrađenima, a posebno je zadovoljstvo kada tvoja okolina prepozna tvoj rad i rezultate, kazao je Bošković.

Nagrađeni su istaknuti mladi sportisti: Marija Femić, Boško Nišavić (RK Jedinstvo), Gordana Madžgalj, Milan Rovčanin (OK Jedinstvo), Amira Suljević (AK Jedinstvo), Filip Božović (BK Bijelo Polje), Matija Kovačević (BK Fenix), Ajna Spahić, Zana Spahić (STK Jedinstvo), Ibrahim Avdić, Almin Ljušković (DŽK Favorit), Kristina Milićević, Nikola Šćekić (DŽK Jedinstvo), Dražen Madžgalj, Darija Tomović (KK Jedinstvo 1950) i Zerina Ličina (Karate Klub Jedinstvo).

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, kazao je da je protekla godina bila izuzetno dinamična kada je sport u pitanju.

"Komisija za izbor najboljih u 2019.godinu je takođe donijela odluku da priznanje za doprinos razvoju paraolimpijskog sporta dobije Adnan Kujović – paradžudista, dok će posthumna priznanja za doprinos razvoju sporta pripala su Veselinu - Bukalu Vojinoviću i Velimiru Vladu Femiću””, naglasio je Maslovarić.

Bonus video: