Vagone da popravlja Šinvoz, a ne Gredelj?

Naloženo je Željezničkom prevozu da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku
100 pregleda 0 komentar(a)
voz, željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2018. 16:42h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu zrenjaninske firme „Šinvoz“ i poništila odluku „Željezničkog prevoza Crne Gore“ o izboru najpovoljnijeg ponuđača za redovnu opravku putničkih kola.

Naloženo je Željezničkom prevozu da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku, a žaliocu nadoknadi 2.915 eura za vođenje žalbenog postupka.

Prethodno je naručilac sporne nabavke za opravku četvoro putničkih i kušet kola, izabrao ponude firme TŽV „Gredelj“ iz Zagreba, a ponude firmi Želvoz iz Smedereva i Šinvoz iz Zrenjanina odbio kao neispravne.

„Naručilac nije imao zakonski osnov da zbog eventualnog nedostavljanja odgovarajućih potvrda o izvršenim uslugama ocjenjuje ispravnost ponude žalioca. To iz razloga što dostavljanje istih nije bio predviđeno kao uslov za učešće ponuđača u predmetnom postupku javne nabavke, već je bilo predviđeno isključivo kao osnov za dodjelu odgovarajućeg broja bodova po potkriterijumu kvalitet“, navodi se između ostalog u rješenju Državne komisije koje je potpisao njen predsjednik Zoran Živković.

Državna komisija je našla da oduke Željezničkog prevoza CG nijesu u skladu sa odredbom Zakona o upravnom postupku, pa ih treba poništiti u dijelu kojem se odnose na ocjenu ispravnosti ponuđača Šinvoz.

Komisija je odbila, kao neosnovanu, drugu žalbu firme Želvoz iz Smedereva i utvrdila da je naručilac nabavke potpuno i pravilno utvrdio da su njene ponude za obje partije bile neispravne.

Bonus video: