Počele pripreme za MOSI

U Kolašinu se spremaju za organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igrara 2021. godine
3494 pregleda 3 komentar(a)
Predstavnici opštinske vlasti u sportskoj zoni, Foto: Opština
Predstavnici opštinske vlasti u sportskoj zoni, Foto: Opština

Kolašinska lokalna uprava započela je pripreme za organizaciju Međuopštinskih omladinskih sportskih igrara (MOSI) 2021. godine.

Narednih dana biće urađeno idejno rješenje koje će utvrditi precizne potrebe opštine Kolašin kada je riječ o adaptaciji i rekonstrukciji sportskih objekata na Lugu i drugim djelovima grada. Dio sadašnje faze priprema biće i radni sastanci u opštinama Pljevlja, Berane i Mojkovac koje su u skorijoj prošlosti bili domaćini MOSI igrama.

Glavni aritekta Filip Aleksić konstatovao da je veliki korak urađen usvajanjem DUP “Sportska zona”, čime su stvoreni uslovi da se izvode radovi na sportskoj infrastrukturi. Predložio je da se taj prostor fazno uređuje i za potrebe MOSI igara, ali i drugih sportsko-rekreativnh sadržaja koji su neopodni ponudama sportskog turizma.

Kako su saopštili iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, postepeno se pripremaju i utvrđuju sastavi Organizacionog i Izvršnog odbora MOSI, kao i 15 komisija za pripremu i organizovanje te velike manifestacije.

Održani su radni sastanci sa upravama hotela Bjanka Šeraton, kako bi se i u tim objektima obezbijedio smještaj učesnika MOSI. Narednih dana će biti održani radni dogovori sa vlasnicima ostalih turističkih objekata. Iz Opštine kažu i da su imali radni sastanak u Ministarstvu sporta. Dogovoreno je da Opština sačini detaljnu analizu potreba i mogućnosti infrastrukturnog opremanja i rekonstrukcije sportskih objekata i sadržaja.

Bonus video: