„Voz solidarnosti“ obići će stotinu porodica

"Do sada smo obišli 30 porodica kojima smo uručili prehrambene pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a za one najugroženije obezbjeđeni su i suhomesnati proizvodi”, kazala je Konstantina Maraš iz “Izvora života”
903 pregleda 3 komentar(a)
Paketi sa namirnicama, Foto: NVO "Izvor života"
Paketi sa namirnicama, Foto: NVO "Izvor života"

I ove godine nevladina organizacija (NVO) „Izvor života“ iz Nikšića organizuje „Voz solidarnosti“ i obilazi porodice koje su socijalno-ugrožene i za koje su obezbijedili pakete sa osnovnim životnim namirnicama, ali i suhomesnate proizvode, garderobu...

„Planiramo da obiđemo 100 porodica u više opština i da im na taj način makar malo pomognemo. Do sada smo obišli 30 porodica kojima smo uručili prehrambene pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a za one najugroženije obezbjeđeni su i suhomesnati proizvodi”, kazala je Konstantina Maraš iz “Izvora života”.

Kako je objasnila, ideja o “Vozu solidarnosti” potekla je zbog sve učestalijih poziva onih kojima je pomoć potrebna, kako iz opština u kojima ne postoji Narodna kuhinja, tako i iz opština gdje ona funkcioniše ali gdje nema mjesta za sve.

“Ovom akcijom smo obezbjedili i stvari za tri porodice zahvaljujuci jednoj gospođi iz Budve, kao i opremu za jedno novorođenče zahvaljujući Zorici Drakulović iz Herceg Novog. Obišli smo i veliki broj romskih porodica kojima smo podjelili gardarobu”, kazala je Maraš.

Kako je kazala akcija je realizovana zahvaljujući velikom broju kompanija koje su im pomogle, a pozvala je i ostale firme da pomognu u skladu sa mogućnostima. Izrazila je nadu da će “Voz solidarnosti” i naredne godine biti realizovan i postati tradicija.

Bonus video: