Nikšić: Uginule koze i psi u rejonu Studenačkih glavica

Kako su istakli, ne samo da se radi o nedopustivom odnosu prema životnom okruženju već je i evidentna opasnost od raznošenja uginulih životinja i izbijanja zaraze nedaleko od gradskog jezgra
5709 pregleda 2 komentar(a)
Uginula životinja, Foto: Privatna arhiva
Uginula životinja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.02.2020. 12:26h

U nikšićkim Studenačkim glavicama u roku od tri dana dogodila su se dva ekološka incidenta kada su nepoznate osobe odmah pored bacili uginule životinje.

„Nakon prvog incidenta pozvali smo nadležne službe da reaguju i uginule koze su uklonjene, a nepuno dva sata nakon uklanjanja od građana smo dobili fotografije da se praktično na istoj lokaciji nalaze nove uginule koze i psi. Ovo nijesu jedini slučajevi kada se uginule životinje odbacaju na području Studenačkih glavica i nedopustvo je da se ponavljaju te pojave“, saopštili su iz Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN).

Kako su istakli, ne samo da se radi o nedopustivom odnosu prema životnom okruženju već je i evidentna opasnost od raznošenja uginulih životinja i izbijanja zaraze nedaleko od gradskog jezgra.

„Ovo je samo jedna lokacija i pitanje je da li se još negdje u bližoj ili daljoj okolini nalazi još uginulih životinja. Još jednom pozivamo nadležne službe da odgovorno reaguju u vezi sa najnovijim incidentom. Ovim povodom prvenstveno pozivamo veterinarsku inspekciju da izađe na teren i utvrdi razloge uginuća životinja u ovolikom broju i javno saopšti građanima da li se radi o problemu koji može da ima dalekosežne posledice“, poručili su nikšićki ekolozi.

Bonus video: