Amfilohije: Zli duh bezbožnika pokrenuo uvođenje nerodnih brakova

Mitropolit je u crkvi Svetog arhangela Mihaila u Doljanima kod Podgorice kazao da se i na Crnu Goru proširio zli duh Julijana Apostate bezbožnog “koji je zavladao Evropom”, a koji se pojavljuje i kroz borbu protiv rađanja djece
185 pregleda 200 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2018. 14:02h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je kazao da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava priprema donošenje zakona o istopolnim zajednicama, koje predstavljaju bezbožne brakove koji uništavaju porodicu i svetinju braka.

Mitropolit je u crkvi Svetog arhangela Mihaila u Doljanima kod Podgorice kazao da se i na Crnu Goru proširio zli duh Julijana Apostate bezbožnog “koji je zavladao Evropom”, a koji se pojavljuje i kroz borbu protiv rađanja djece.

“Čak vidim da Ministarstvo za ljudska prava priprema donošenje zakona o nekakvom partnerstvu jednopolnih... odnosno, nerodni, besplodni brak. Besplodna ljudska materinska utroba, koja od radionice života postaje radionica smrti, prolaznosti i ništavila”, kazao je mitropolit Amfilohije.

“Zli duh” Julijana Apostate je, kako je kazao, “pokrenuo uvođenje bezbožnih brakova, onih koji ne rađaju djecu, uništavaju porodicu i svetinju braka”.

Mitropolit je sa 600 eura i odlikovanjem sa zlatnim likom Svetog Petra II Lovćenskog tajnovidca darovao Veru i Danimira Stevanovića iz Osredaka, “zato što su se izrodivši šestoro djece potrudili da ispune božju zapovijest - “Rađajte se i množite se i napunite zemlju i vladajte njome”.

On je tokom tokom služenja 40-dnevnog pomena jednom od lidera kosovskih Srba Oliveru Ivanoviću, koji je nedavno ubijen u atentatu u Kosovskoj Mitrovici, ocijenio da je sva priča o državnim udarima u Crnoj Gori zasnovana na “bratoubilaštvu i na bogoubilaštvu”.

Mitropolit Amfilohije je kazao da je Ivanovića ubio 'opaki zli, bogoubilački i bratoubilački duh', koji je i te kako prisutan i među nama u Crnoj Gori.

“I sami pratite šta se događa ovdje u Crnoj Gori...Ovdje vidite čak i takozvani 'državni udari' koji su ovdje proglašeni. Sva ta priča o državnim udarima je zasnovana na bratoubilaštvu i na bogoubilaštvu, kao što su sad osudili na četiri mjeseca zatvora i Milana Kneževića, jednog od uglednih ljudi u našoj Crnoj Gori”, istakao je mitropolit Amfilohije.

Liturgiji i opelu prisustvovali su i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandič i funkcioner Demokratske narodne partije Predrag Bulatović.

Bonus video: