Direktorat: U utorak obilne padavine, građani da aktivnosti prilagode najavljenoj situaciji

"U najkišnijim predjelima očekuje se da količina padavina tokom 24 časa premaši 100 litara po metru kvadratnom", saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a
30492 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 02.03.2020. 13:46h

Na osnovu informacije dobijene od Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavjestio je građane da se u utorak, 3. marta tokom 24 časa očekuje obilna količina kiše, naročito u centralnim i južnim krajevima.

"Obilna kiša će u planinskim predjelima biti praćena jakim južnim vjetrom, koji će lokalno imati i olujni karakter. Takođe, očekuju se i grmljavinski procesi. Popodne i u večernjim satima se na planinama na sjeveru zemlje mogu očekivati kratkotrajne intenzivnije sniježne padavine. U najkišnijim predjelima očekuje se da količina padavina tokom 24 časa premaši 100 litara po metru kvadratnom", saopšteno je iz Direktorata.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a pozvao je građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu, tako i na moru.

"Obavještenje je poslato svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja, u cilju podizanja nivoa operativne spremnosti i eventualnog operativnog djelovanja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: