Koprivica: Crna Gora predvodnik regionalne saradnje

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, na prvom Regionalnom Samitu u Tirani, kazao da je Crna Gora aktivni član više od 30 regionalnih organizacija i inicijativa
999 pregleda 0 komentar(a)
Sa samita
Sa samita

Regionalna saradnja i jačanje susjedskih odnosa, ključni su vanjsko politički prioriteti Crne Gore, ocijenio je Generalni direktor direktorata za mlade, Nenad Koprivica.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, na prvom Regionalnom Samitu u Tirani, kazao da je Crna Gora aktivni član više od 30 regionalnih organizacija i inicijativa.

„Jedan od ključnih vanjsko-političkih prioriteta Crne Gore regionalna saradnja i jačanje dobro-susjedskih odnosa“, istakao je Koprivica.

Govoreći o ovogodišnjem predsjedavanju Crne Gore Fondom za Zapadni Balkan, Koprivica je naglasio da će prioritet biti jačanje regionalne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa iz oblasti kulture, nauke, omladinskih razmjena i održivog razvoja.

„To su sve oblasti u kojima je neophodna sinergija svih regionalnih aktera“, poručio je Koprivica,

Cilj samita, koji je trajao od 27. do 29. februra je promovisanje i jačanje veza između ljudi kroz podsticanje dijaloga između relevantnih regionalnih aktera i organizacija civilnog društva.

Samit je organizovao Fond za Zapadni Balkan uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Japana

Bonus video: