Danas uz Vijesti: Sve o koronavirusu - savjeti za kuću, posao, roditelje...

Ovdje je u pitanju i globalni strah koji može napraviti mnogo veće probleme od onih koje izaziva sam virus i njegova trenutna rasprostranjenost
16932 pregleda 3 komentar(a)
Naslovna strana izdanja, Foto: Vijesti
Naslovna strana izdanja, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.03.2020. 07:26h

Od pojave prvih slučajeva oboljelih od KORONAVIRUSA svijet je u strahu od nove pošasti koja prijeti da, uprkos naučnom, tehničkom i tehnološkom napretku bude nezaustavljiva i koja potencijalno može, uprkos svim naporima usmjerenim ka zaustavljanju ove bolesti, njenog širenja, a prije svega ka prevenciji, ostaviti ogroman trag na svjetsku populaciju.

Detalji o virusu, informacije o tome koliko je Crna Gora spremna za ovu “situaciju”, šta sve preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija, šta je mit a šta stvarnost kada je KORONA virus u pitanju, kako da zaštitimo djecu, naš životni i radni prostor i da li, i na koji način, putovati u vrijeme epidemije odgovore pronađite u našem specijalnom izdanju redovnog izdanja Zdravlje, danas.

Naravno, sa KORONA virusom u pitanju je i mnogo više od same bolesti, njenih simptoma, načina liječenja….krajnjeg ishoda. U pitanju je održivost jednog globalnog sistema funkcionisanja, uobičajenih migracija stanovništva, turizma i razmjene mnogih drugih vrijednosti koje povezuju ljude iz različitih djelova svijeta. Ovdje je u pitanju i globalni strah koji može napraviti mnogo veće probleme od onih koje izaziva sam virus i njegova trenutna rasprostranjenost. Zato je jako bitno sagledati sve aspekte ovog opasnog virusa, pridržavati se svih aktuelnih uputstava relevantnih institucija, izbjegavati sve sporne situacije i ostati maksimalno priseban.

Bonus video: