Sjutra nema nastave u Kolašinu

"U toku je procedura kod Uprave za imovinu za nabavku dodatnih količina. Problem će biti riješen u narednih nekoliko dana, a časovi će, naravno, biti nadoknađeni“, kazali su iz Ministasrstva
6735 pregleda 7 komentar(a)
OŠ "Risto Manojlović", Foto: Dragana Šćepanović
OŠ "Risto Manojlović", Foto: Dragana Šćepanović

Učenici OŠ "Risto Manojlović“, SMŠ "Braća Selić“ i Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kolašinu sjutra neće imati nastavu, zbog nedostatka lož ulja za grijanje.

Kao su "Vijestima" kazali u Ministarstvu prosvjete, "u nekoliko škola potrošene su zalihe lož ulja“.

"U toku je procedura kod Uprave za imovinu za nabavku dodatnih količina. Problem će biti riješen u narednih nekoliko dana, a časovi će, naravno, biti nadoknađeni“, kazali su iz Ministasrstva.

U rješavanju problema hladnih učionica uključila se i kolašinska lokalna uprava. To su "Vijestima“ potvrdili iz Opštine, ne precizirijaću o kojem iznosu je riječ. Prema nezvaničnim informacijama, iz opštinske kase biće opredijeljeno oko 1.000 eura za nabavku lož ulja za škole.

Povodom problema sa grijanjem u školama regagovali su i iz OO Demokrata. Kako piše u saopštenju te stranke, "neshvatljivo je i nedopustivo da se nastava održava u nehumanim uslovima, u zimskim mjesecima i sezoni virusa“.

Oni su pozvali Opštinu „da odmah, bez odlaganja, reaguje sredstvima iz budžetske rezerve, kako se djeca ne bi dalje smrzavala, s obzirom na to da najodgovornije u Ministarstvu prosvjete taj problem, očito, ne dotiče“.

Takvi i slični primjeri, ocjenjuju iz OO Demokarata, " jasno pokazuju nedostatak elementarne humane crte u obavljanju javnih poslova“.

Bonus video: