Traže radnike, a nisu počeli da rade

Ta ustanova koja još nije zvanično ni počela sa radom jer je objekat Dnevnog centra na Seljanovu još u izgradnji i opremanju, je 26. februara na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore raspisala oglase za popunu devet novotvorenih radnih mjesta
4737 pregleda 4 komentar(a)
Nezavršeni objekat Dnevnog centra na Seljanovu, Foto: Siniša Luković
Nezavršeni objekat Dnevnog centra na Seljanovu, Foto: Siniša Luković

Nakon Opštine i tivatskih lokalnih preduzeća i ustanova koji su od dana raspisivanja izbora 4. februara raspisali oglase za popunu dvadesetak mahom novootvorenih radnih mjesta, tom trendu se pridružio Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Ta ustanova koja još nije zvanično ni počela sa radom jer je objekat Dnevnog centra na Seljanovu još u izgradnji i opremanju, je 26. februara na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore raspisala oglase za popunu devet novotvorenih radnih mjesta. Dnevni centar traži po jednog defektologa, domaćicu, domara, njegovateljicu, psihologa, koordinatora, savjetnika za administrativno-finansijske poslove i rukovoditelja službe za pravno-ekonomske poslove, sve na neodređeno vrijeme.

Ranije je Upravi odbor te javne ustanove koju je Opština Tivat osnovala lani, u februaru već raspisao i oglas za zapošljavanje direktora u punom mandate na četiri godine, iako Dnevni centar već ima određenu vd direktoricu, bivšu gradonačelnicu Tivta Snežanu Matijević (DPS), a vd stanje, po zakonu, može trajati do šest mjeseci.

Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je ograničenje zapošljavanja lica na određeno vrijeme odnosno zaključivanje ugovora za obavljanje privremenih i povremenih poslova u državnim organima, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama, u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora. To je po zakonu, moguće isključivo ako su ispunjena tri kumulativna uslova i to: radi obezbjeđivanja neometanog i redovnog odvijanja i funkcionisanja procesa rada tih organa vlasti, na osnovu odluke nadležnog organa ovih subjekata, i samo ako je to predviđeno aktom o sistematizaciji radnih mjesta.

U tim slučajevima sve odluke o zapošljavanju dostavljaju se Agenciji za spriječavanje korupcije (ASK).

Administracija gradonačelnika “sjetila” se u sred izborne kampnaje da Opštini, njenim preduzećima i ustanovama nedostaje čitav niz kadrova pa je raspisano skoro 30 oglasa.

Bonus video: