Smanjiti porez za mlađe od 30 godina u Kolašinu

U okviru projekta „Preduzetništvo za mlade - Uključi se“ koji se sprovodi u okviru inicijative Web4YES - Inicijative organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih kolašinska NVO i NVO “Svjetlost” iz Mojkovca su sproveli niz aktivnosti čiji je cilj zapošljavanje mladih i poboljšanje uslova za ostanak i rad mladih na području ove dvije opštine
1440 pregleda 5 komentar(a)
Kolašin, centar, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, centar, Foto: Dragana Šćepanović

NVO “Klasterska Inicijativa” iz Kolašina predložila je da se za sve mlađe od 30 godina umanji porez na nepokretnosti za 20 odsto, odnosno na one mlade koji na svoje ime imaju upisane nepokretnosti na teritoriji opštine.

Takođe, predloženo je i dodatno umanjenje poreza od 10 odsto za poljoprivredna gazdinstva, upisana na osobe mlađe od 30.

“Smatramo da će se na taj način, u dužem vremenskom periodu, podstaći mladi ljudi da ostanu u Kolašinu, pokrenu sopstveni biznis i ožive poljoprivredna gazdinstva koja su zapuštena ili su pred gašenjem. Umanjenje poreske stope za ovu kategoriju stanovništva je podsticajna mjera koja će imati veliki broj pozitivnih efekata na lokalnu sredinu”, kazao je Milovan Vlahović, izvršni direktor te NVO.

U okviru projekta „Preduzetništvo za mlade - Uključi se“ koji se sprovodi u okviru inicijative Web4YES - Inicijative organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih kolašinska NVO i NVO “Svjetlost” iz Mojkovca su sproveli niz aktivnosti čiji je cilj zapošljavanje mladih i poboljšanje uslova za ostanak i rad mladih na području ove dvije opštine.

Bonus video: