Air Serbia ljeti između Tivta i Beograda leti 36 puta sedmično

Naime, MA je nedavno objavio da će umjesto prošlogodišnje 22 rotacije sedmično svojih aviona na ovoj liniji, tokom špica ljetnje sezone ove godine od juna do spetembra, imati čak 29 letova nedjeljno
2880 pregleda 8 komentar(a)
Air Serbia, Foto: Screenshoot
Air Serbia, Foto: Screenshoot

Srbijanska nacionalna aviokompanija više je nego jako odgovorila na izazov koji joj je pred nastupajuću ljetnju IATA sezonu letjenja, uputio crnogorski nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines koji je značajno povećao broj letova na na jpopularnijoj ruti Tivat-Beograd-Tivat.

Naime, MA je nedavno objavio da će umjesto prošlogodišnje 22 rotacije sedmično svojih aviona na ovoj liniji, tokom špica ljetnje sezone ove godine od juna do spetembra, imati čak 29 letova nedjeljno.

Air Serbija je na to odgovorila uvećavajući broj svojih letova sa prošlogodišnje 22 rotacije sedmično, na ovogodišnjih čak 36 letova između Tivta i Beograda nedjeljno. Avioni srpske nacionalne kompanije će između ta dva grada tokom špica sezone letjeti svakog dana pet puta sa izuzetkom petka kada će imati čak 6 dnevnih rotacija. To znači da će u špicu sezone Air Serbija na ovoj liniji putnicima nuditi čak 8.500 raspoloživih mjesta u svojim avionima, dok će Montenegro Airlines imati ukupan raspološivci kapacitet od 6.700 mjesta.

Air Serbia i MA imaju duopol na veoma frekventim i za oba prevoznika vrlo isplativim linijama iz Beograda za Tivat, odnosno Podgoricu na kojima je tokom prošle godine zabilježen ukupan promet od čak 527.518 putnika.

„Povećan broj rotacija koje ćemo narednog ljeta imati za Tivat je naš odgovor na narastajuću potrađnju i potrebe putnika koji se kreću između Crne Gore i Srbije. Tivat je za nas veoma popularna destinacija, ne samo zbog turista iz Srbije koji ljhetuju na Crnogorskom primorju, već i putnika iz drugih država koji za Tivat konektiraju preko našeg haba u Beogradu.“- kazao je medijima Boško Rupić, direktor prodaje u Air Serbiji.

Sa sada definitivno potvršenih između osam i čak deset dnevnih letova između dva grada, linija Tivat-Beograd će, isključujući unutrašnji aviosaobraćaj Rusije, narednog ljeta biti druga po učestalosti u Istočnoj Evropi, nakon linije Varšava- Krakov u Poljskoj, i bez premaca među redovnim aviolinijama u regionu bivše Jugoslavije.

Bonus video: