Vlada donijela dopune plana kojim se zabranjuje gradnja ispod brda Gorica

Iz Vlade su podsjetili da je Glavni grad analizom tog prostora utvrdio da su određena planska rješenja u zahvatu detaljno urbanističkog plana (DUP) Nova Varoš 2 i Zagorič 1 – dio zone A prijetnja očuvanju prostora
1126 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić
Detalj sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić

Vlada je donijela dopune prostorno urbanističkog plana Glavnog grada kojom se u podnožju i kontaktnoj zoni brda Gorica propisuje zabrana građenja do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore.

Iz Vlade su podsjetili da je Glavni grad analizom tog prostora utvrdio da su određena planska rješenja u zahvatu detaljno urbanističkog plana (DUP) Nova Varoš 2 i Zagorič 1 – dio zone A prijetnja očuvanju prostora.

Kako se navodi, Glavni grad ranije je utvrdio da je za određeni broj urbanističkih parcela potrebno da se dodatno provjere planirani kapaciteti i namjena, kako bi se utvrdili uslovi za realizaciju i konačnu namjenu tih površina.

"Vlada je donijela dopunu odluke o izradi izmjena i dopuna prostorno urbanističkog plana Glavnog grada kojom se u podnožju i kontaktnoj zoni brda Gorica propisuje zabrana građenja do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela uredbu o prestanku važenja uredbe o načinu vršenja kvaifikovanih usluga certifikovanja za organe državne uprave.

Iz Vlade su kazali da je ta uredba donijeta u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu.

Bonus video: