Tim za zaštitu: U Bijelom Polju nema zaraženih koronavirusom

Za građane koji sumnjaju da imaju neke od simptoma koronavirusa, savjetuje se da ne odlaze kod izabranih ljekara u Dome zdravlja i Opštu bolnicu, već da se jave telefonom kako bi ih pregledali dežuni ljekari epidemiolozi
964 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Foto: Opština Bijelo Polje

U bjelopoljskoj Opštini održana je sjednica Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, na kojem je konstatovano da u Bijelom Polju nema zaraženih koronavirusom, kao i da nisu zabiilježena lica sa simptomima koja ukazuju na ovaj virus.

“Međutim, zbog okolnosti u kojima su zabilježeni zaraženi u zemljama okruženja dogovoreno je da Tim za zaštitu i spašavanje opštine Bijelo Polje i lokalna uprava u cjelini konstantno pratite situaciju i preporuke nadležnih državnih organa i u skladu sa njima preduzimaju sve mjere predviđene zakonskim regulativama, preporukama i smjernicama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, a sve u cilju bolje spremnosti i sprječavanja širenja rizika i posljedica rizika”, zaključeno je na sastanku.

Rizik po zdravlje stanovništva Crne Gore od infekcije novim koronavirusom trenutno se smatra visokim, u odnosu na dosadašnji nivo koji je bio umjeren, konstatovano je na sastanku na osnovu poslednjih procjena rizika od strane Instituta za javno zdravlje.

Dogovoreno je da zdravstvene institucije na teritoriji opštine Bijelo Polje u narednom periodu posebno pratite situaciju, prikupljatu podatke o riziku i razvoju epidemiološke situacije u Crnoj Gori i opštini Bijelo Polje, kao i da obavještavaju stanovništvo i nadležne državne organe o svim promjenama i mogućem razvoju situacije i da sprovode sve predviđene zdravstvene i higijensko-epidemiološke mjere.

Zaključeno je da svi članovi Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje budu u stalnoj komunikaciji, kako bi razmjenjivali bitne i raspoložive podatke kroz koordinaciju između organa, ustanova i institucija na lokalnom i državnom nivou.

Saopštenja i informacije u vezi sa stanjem u Bijelom Polju će se objavljivati preko lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje, Televizije Sun, kao i preko web stranice Opštine Bijelo Polje.

Za građane koji sumnjaju da imaju neke od simptoma koronavirusa, savjetuje se da ne odlaze kod izabranih ljekara u Dome zdravlja i Opštu bolnicu, već da se jave na br. telefona 069/228-640, kako bi ih pregledali dežuni ljekari epidemiolozi.

Bonus video: