Tivat: Građanima podijeljeno 700 sijalica

Građanima su tokom dva sata na platou ispred zgrade lokalne uprave podijeljene energetski efikasne sijalice sa LED izvorom svjetlosti, čija je potrošnja višestruko manja od sijalica iste svjetlosne moći izrađenih tradicionalnom tehnologijom, te korisni savjeti o uštedi energije u svakodnevnom životu koji doprinose i kućnom budžetu
2641 pregleda 1 komentar(a)
Sa podjele sijalica građanima Tivta, Foto: Opština Tivat
Sa podjele sijalica građanima Tivta, Foto: Opština Tivat

Podjelom 700 LED sijalica i promotivnog materijala sa preporukama o energetskoj efikasnosti u domaćínstvu, Opština Tivat je devetu godinu za redom obilježila 5. mart, Svjetski dan energetske efikasnosti.

Građanima su tokom dva sata na platou ispred zgrade lokalne uprave podijeljene energetski efikasne sijalice sa LED izvorom svjetlosti, čija je potrošnja višestruko manja od sijalica iste svjetlosne moći izrađenih tradicionalnom tehnologijom, te korisni savjeti o uštedi energije u svakodnevnom životu koji doprinose i kućnom budžetu.

“Cilj Opštine Tivat je dalji razvoj Tivta kao grada u kome su prioriteti uravnotežen ekonomski razvoj, uređenje prostora i zaštita životne sredine. Jako bitan faktor je osviješćenost društvene zajednice kada su u pitanju životne sredina i energetska efikasnost”, saopšpteno je iz lokalne uprave.

U prethodnom periodu, pored ostalih mjera, Opština Tivat je na saobraćajnicama zamijenila 465 svjetiljki javne rasvjete novim svjetiljkama sa LED izvorom svjetlosti.

Bonus video: