Prosječna cijena stana u novogradnji 1.110 eura

Iz Monstata su kazali da razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje
0 komentar(a)
stan, Foto: Shutterstock.com
stan, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.02.2018. 14:43h

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini je iznosila 1,11 hiljada eura i veća je 9,9 odsto više u odnosu na 2016, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Iz Monstata su kazali da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prošloj godini iznosila 1,12 hiljada eura i veća je 2,8 odsto u odnosu na 2016.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini u primorskom regionu iznosila je 1,16 hiljada eura, u središnjem 550 eura, a u sjevernom 639 eura”, dodaje se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su iz Monstata.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prošloj godini iznosila je 1,13 hiljada eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 544 eura.

Bonus video: