Uprava policije: Strani državljani koji nijesu regulisali svoj boravak u Crnoj Gori da to učine

"Uprava policije je danas vršeći redovnu graničnu kontrolu postupila u skladu sa Zakonom o strancima..."
19856 pregleda 55 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 07.03.2020. 22:12h

Uprava policije pozvala je sve strane državljane koji nijesu regulisali svoj boravak u Crnoj Gori da to učine.

Monahu iz Ostroga Stanku Pešutu granična policija danas je zabranila da uđe u Crnu Goru. On je danas vraćen sa podgoričkog Aerodroma.

"Uprava policije je danas vršeći redovnu graničnu kontrolu postupila u skladu sa Zakonom o strancima i primjenila član 8. ovog Zakona", saopšteno je iz Uprave policije.

U članu 8 Zakona se navodi se da se strancu neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru ne posjeduje važeću putnu ispravu ili drugu ispravu, upotrijebi tuđu, nevažeću, odnosno falsifikovanu putnu ili drugu ispravu, ne posjeduje važeću vizu ili dozvolu boravka, upotrijebi tuđu, nevažeću, odnosno falsifikovanu vizu ili dozvolu boravka.

Takođe ulazak se neće dozvoliti i ako ne posjeduje dokaz koji opravdava svrhu i uslove namjeravanog boravka, ako je već boravio 90 dana u periodu od 180 dana na teritoriji Crne Gore, nema dovoljno sredstava za izdržavanje za vrijeme namjeravanog boravka u Crnoj Gori i za povratak u državu iz koje je došao ili za putovanje u treću državu, ako je na snazi mjera bezbjednosti protjerivanje stranca iz zemlje, zaštitna mjera protjerivanja stranca sa teritorije Crne Gore, ako to zahtijevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja.

"U svakom narednom slučaju Uprava policije će insistirati na striktnom poštovanju Zakona, te ukoliko neko lice boravi ili namjerava da boravi u Crnoj Gori u suprotnosti sa Zakonom o strancima primjeniće se zakonske odredbe", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: